Σιζόπουλος: Σε αχαρτογράφητα νερά η άτυπη Πενταμερής

Δυστυχώς όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την άτυπη Πενταμερή, θα πορευτούμε σε αχαρτογράφητα νερά, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δήλωση στη Βουλή, ο κ. Σιζόπουλος επεσήμανε πως οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολύ μεγάλοι για την Κυπριακή Δημοκρατία λόγω “της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, της ανεκτικότητας που επιδεικνύει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και των άστοχων δηλώσεών του για «Βόρεια Κύπρο και υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ελληνοκυπριακή διοίκηση», καθώς και του ύποπτου παρασκηνιακού ρόλου του Ηνωμένου Βασιλείου και των πρόσφατων απαράδεκτων δηλώσεων Βρετανών αξιωματούχων”.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, “παρά τις διαφωνίες μας και την ξεκάθαρη θέση μας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να συμμετάσχει σε μία τέτοιου είδους άτυπη διάσκεψη, θα πολιτευτούμε με υπευθυνότητα και σύνεση γιατί πάνω απ’ όλα προέχει η πατρίδα μας, και κυρίως η ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας όμως αυτές τις δύσκολες στιγμές, βασική και αναγκαία προϋπόθεση είναι η διασφάλιση στο εσωτερικό μέτωπο κλίματος που να υποβοηθά στη σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση των όποιων κινδύνων και παγίδων κρύβει αυτή η διαδικασία”, κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ