Στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για πληρώματα και επιβάτες κρουαζιερόπλοιων η μαρίνα Αγίας Νάπας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου χαιρετίζει το περί Τελωνειακών Λιμανιών Διάταγμα, αφού η μαρίνα Αγίας Νάπας εντάχθηκε στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για επιβίβαση και αποβίβαση πληρωμάτων και επιβατών κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Σε ανακοίνωση του το ΕΒΕ Αμμοχώστου αναφέρει πως «υποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Περί Τελωνειακών Λιμανιών Διάταγμα του 2021, Κ.Δ.Π. 31/2021 με το οποίο καθορίζονται τα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για τους σκοπούς που αφορούν τις αρμοδιότητες του Τμήματος Τελωνείων, στα οποία έχει περιληφθεί και η Αγία Νάπα. Σημειώνεται ότι η χρήση της Αγίας Νάπας περιορίζεται στην επιβίβαση και αποβίβαση πληρωμάτων και επιβατών κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής τα οποία, ένεκα μεγέθους δεν μπορούν να ελλιμενιστούν στην μαρίνα Αγίας Νάπας, με τις αποσκευές που τους συνοδεύουν καθώς και στην πετρέλευση και εφοδιασμό κρουαζιερόπλοιων».

Είναι ξεκάθαρο συνεχίζει η ανακοίνωση πως «αυτή η εξέλιξη θα ενδυναμώσει την προσπάθεια αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και θα δημιουργήσει μίαν εντελώς νέα κατηγορία τουριστών που δεν υπήρχε στο παρελθόν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

«Η σωστή αξιοποίηση αυτής της ευνοϊκής εξέλιξης και η διενέργεια μονοήμερων εκδρομών στην περιοχή, ίσως αποδειχθεί χρυσή ευκαιρία για τους δήμους και τις κοινότητες της ενδοχώρας για συμπερίληψη τους στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου», αναφέρεται.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου εκφράζει «ευχαριστίες εκ μέρους των κατοίκων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της ευεργετικής εξέλιξης και ιδιαίτερα τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσο, χωρίς την βοήθεια του οποίου, η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να μην καθίστατο κατορθωτή».

Πηγή: ΚΥΠΕ