Τελείωσε η διαδήλωση όχι όμως και το έργο της Αστυνομίας – Θα αξιοποιηθούν τα βίντεο για εξώδικα

Κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας οι διαδηλωτές και παρά τα περιοριστικά απαγορευτικά μέτρα χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε μια μεγάλη και ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η πορεία υπό το σύνθημα «Ως δαμέ», είχε σημείο αφετηρίας το Πάρκο Κολοκάση, με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων αλλά και απλών πολιτών όλων των ηλικιών.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας περπατητοί κατευθύνθηκαν από το πάρκο Κολοκάση προς την Βουλή και ακολούθως επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας οι διαμαρτυρόμενοι, φώναζαν συνθήματα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής   ενώ ζήτησαν και παραιτήσεις.

Στην πορεία συμμετείχαν  άτομα κάθε ηλικίας, νεαροί, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδιά, άνθρωποι πάνω σε τροχοκάθησμα  και με συνθήματα όπως κάτω η διαφθορά», «κάτω η αστυνομική βία» έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά αλλά έτοιμη σε κάθε περίπτωση που χρειάζονταν να παρέμβει, ωστόσο η εκδήλωση κύλησε ομαλά και ολοκληρώθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα από τους συμμετέχοντες, οι οποίο στη συνέχεια αποχώρησαν.  Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης γίνονταν εκκλήσεις από τους διοργανωτές για τήρηση των αποστάσεων για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Tα μέλη της δύναμης που αστυνόμευαν στην ευρύτερη περιοχή δεν έφεραν τον αντιοχλαγωγικό τους εξοπλισμό, ενώ το όχημα «Αίαντας» δεν έκανε την εμφάνιση του και δεν χρειάστηκε. Ο «Αίαντας» βρισκόταν σταθμευμένος έξω από την Αρχιεπισκοπή σε περίπτωση που η κατάσταση ξέφευγε. Την ίδια ώρα η Αστυνομία σήκωσε και drone το οποίο κατέγραφε την όλη εκδήλωση. Όσον αφορά τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο η Αστυνομία θα αξιολογήσει υλικό από βίντεο και φωτογραφίες και αν προκύπτουν αδικήματα θα επιχειρηθεί ταυτοποίηση των πολιτών που ενδεχομένως να παραβίαζαν τα μέτρα.

Δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Περίπου  400 πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά έξω από το Διοικητήριο στη Λεμεσό,  οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν κεριά στα χέρια διάφορα πανό.