Τέσσερις συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Τέσσερα πρόσωπα συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στις επαρχίες Αμμοχώστου, Λεμεσού και Πάφου.

Πρόκειται για 40χρονο και 25χρονο που συνελήφθησαν για πέντε συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Αμμόχωστο, για 19χρονο στην Λεμεσό και για 26χρονο στην Πάφο.

Οι 40χρονος και 25χρονος συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν το αυτοκίνητο που αυτοί οδηγούσαν στην πόλη Λάρνακας ανέκοψαν μέλη της Τροχαίας Λάρνακας για έλεγχο και σε έρευνα που έγινε ανευρέθηκαν στο όχημα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως κόπτης σιδήρων, κατσαβίδια, μία κουκούλα και ζεύγη γαντιών.

Αφού το ΤΑΕ Λάρνακας ανέλαβε τη διερεύνηση υπόθεσης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι εναντίον του 40χρονου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο, σχετικά με υπόθεση διάρρηξης ξυλουργείου που διαπράχθηκε το βράδυ μεταξύ 21 και 22 περασμένου Ιανουαρίου, στην Αμμόχωστο και διερευνούσε το ΤΑΕ Αμμοχώστου. Από το ξυλουργείο κλάπηκε αριθμός ηλεκτρικών και άλλων εργαλείων.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν της σύλληψης των δύο υπόπτων, προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους σχετικά με ακόμη τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου, στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται για ακόμη δύο υποθέσεις διαρρήξεων, μίας κατοικίας και μίας αποθήκης, από όπου κλάπηκαν εργαλεία και άλλα αντικείμενα, καθώς και για δύο υποθέσεις κλοπής, μίας μηχανής κοπής ξύλων και δοχείων με καύσιμα, από την αυλή δύο κατοικιών, επίσης στην Αμμόχωστο.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα για τις πέντε συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Στην Λεμεσό, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, 19χρονος συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, βάσει δικαστικού εντάλματος που εξασφαλίστηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του.

Η διάρρηξη της κατοικίας στην Λεμεσό, διαπράχθηκε την περασμένη Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, τα ξημερώματα. Αφού από το σπίτι κλάπηκαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ενοίκου, κλάπηκε στη συνέχεια το ίδιο το αυτοκίνητο. Από το σπίτι κλάπηκαν επίσης ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές πιστωτικές κάρτες, μικρό χρηματικό ποσό, τα κλειδιά δεύτερου αυτοκινήτου και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το κλοπιμαίο αυτοκίνητο εντόπισαν μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, το βράδυ της Τρίτης, να οδηγείται από δύο πρόσωπα, σε περιοχή της Λεμεσού. Μετά από επεισοδιακή καταδίωξη τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη των δύο υπόπτων, ηλικίας 21 και 19 χρόνων.

Ανακρινόμενος ο 21χρονος, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με δύο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη, στην Λεμεσό, υπέδειξε σημεία στην Λεμεσό, όπου βρίσκονταν άλλα δύο κλοπιμαία οχήματα, τα οποία παραλήφθηκαν από μέλη της Αστυνομίας, για εξετάσεις και παράδοση στους ιδιοκτήτες τους.

Για την υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής του αυτοκίνητου που εντοπίστηκαν να οδηγούν οι 21χρονος και 19χρονος, προέκυψαν στη συνέχεια στοιχεία εναντίον και του δεύτερου 19χρονου, στη σύλληψη του οποίου προχώρησαν χθες μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Τέταρτο πρόσωπο, ηλικίας 26 χρόνων, συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση διάρρηξης αποθήκης, που διαπράχθηκε στην Πάφο, στις 28 Ιανουαρίου, τα ξημερώματα. Από την αποθήκη κλάπηκαν ηλεκτρικά εργαλεία.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 26χρονου και αφού εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψής του, αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ από μέλη του ΟΠΕ Πάφου.

Προηγήθηκε νωρίτερα χθες το απόγευμα, μετά από έρευνες από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, ο εντοπισμός ηλεκτρικών και άλλων εργαλείων, που πιστεύεται ότι είναι κλοπιμαία. Ο 26χρονος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Πάφου να συνεχίζει τις εξετάσεις.