Θα ελέγχουν και τις…πέτρες στη Λεμεσό – Αλλάζει τακτική μετά τις χαλαρώσεις η Άστυνομία

Mπορεί οι χαλαρώσεις  που ανακοινώθηκαν να ανοίγουν παράθυρο ελπίδας για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο, τα φαινόμενα απειθαρχίας προκαλούν πονοκέφαλο στις αρμόδιες αρχές.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία, μετά και τη χαλάρωση των μέτρων αναπροσαρμόζει το πλάνο της και προχωρά με πιο στοχευμένους ελέγχους σε σημεία στα οποία ελλοχεύουν κίνδυνοι για διασπορά του ιού.

ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Η πόλη που πονοκεφαλιάζει περισσότερο τους αρμοδίους είναι η Λεμεσός αφενός για τα αυξημένα κρούσματα και αφετέρου για τα πολλά φαινόμενα απειθαρχίας στην πόλη.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από την Αστυνομία, καθώς από την Αρχή του έτους μέχρι και σήμερα καταγγέλθηκαν συνολικά 6,812 πολίτες και 102 υποστατικά.

Συγκεκριμένα στη Λεμεσό έγιναν 2, 442 καταγγελίες, στη Λευκωσία 1,649, στην Πάφο 695 , στη Λάρνακα 878 και στην Αμμόχωστο 803.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
-ΛΕΜΕΣΟΣ  2,442
-ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1,649
-ΠΑΦΟΣ  695
-ΛΑΡΝΑΚΑ 878
-Αμμόχωστος 803

Το γεγονός ότι στη Λεμεσό παρατηρούνται περισσότερα φαινόμενα απειθαρχίας αναγκάζει τις αρχές  να διπλασιάσουν τους ελέγχους. Μάλιστα προς αυτή την κατευθυνση δόθηκαν και συγκεκριμένες οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 

Στην αγορά υπηρεσιών από ανέργους για περίοδο τριων μηνών με απολαβές χιλίων ευρώ μηνίαιως προχωρεί η Κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών που είναι επιφορτησμένες με τον έλεγχο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοίου.

Τα ελάχιστα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι είναι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων,  με λευκό ποινικό μητρόω, ενώ σε περίπτωση που εκδηλώσουν ενδιαφέρον πέραν των 260 προσώπων τότε θα παραγματοποιηθεί κλήρωση. Ο ρόλος των προσώπων αυτών θα είναι υπσοτήρικτικός και θα συνδράμουν στους ελέγχους επιτήρησης των μέτρων, στο εμπορίου και  άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

omega