Θέλουν κόμμα για τον Μάιο

Η οργή και η αγανάκτηση των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής δεν λέει να καταλαγιάσει. Το μακρόχρονο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, φέρνει την απόγνωση και ψάχνουν τρόπους να αντιδράσουν. Μέχρι και τη δημιουργία κινήματος για διεκδίκηση των βουλευτικών εκλογών, βάζουν πολλοί στο τραπέζι.

Τέτοια μηνύματα φτάνουν πολλά στην ηγεσία του κλάδου, σύμφωνα και με επιβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνο Λεβέντη. Ο ίδιος βλέπει ένα τέτοιο εγχείρημα πολύ δύσκολο ως αδύνατο, αλλά είναι γεγονός λέει ότι τέτοιες σκέψεις, εισηγήσεις μέχρι και πιέσεις φτάνουν κοντά μας. Η κατάσταση αυτή σίγουρα προκαλεί ασφαλώς προβληματισμό, μας ανέφερε ο κ. Λεβέντης, υποδεικνύοντας όμως και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από μια αποτυχημένη κίνηση.

Πάντως κάποια μέλη του Συνδέσμου κατέθεσαν τις σκέψεις τους και δημόσια. Όπως το ακόλουθο μήνυμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο:

«Αγαπητέ κύριε Λεβέντη καλησπέρα, ελπίζω να σας βρίσκω καλά. Μέσα σε αυτήν την καταιγίδα εξελίξεων στον χώρο αναψυχής πιστεύω για να ακουστεί η φωνή μας θα ήταν να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε συλλογικά ένα κόμμα/κίνημα/συνδυασμό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η σκέψη μας είναι να εκπροσωπηθούν τα κέντρα αναψυχής στην βουλή στο έπακρο. Πολύ εύκολα αν κάποιος πάρει την λίστα με τα κέντρα αναψυχής αλλά και τα ξενοδοχεία να βρεί και να συζητήσει μαζί με τους επιχειρηματίες/ψηφοφόρους και να τους πείσει να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Με εκτίμηση, ένας μη εκπροσωπημένος ιδιοκτήτης παραδοσιακής Κυπριακής Ταβέρνας με όλες τις άδειες.»

Στο μεταξύ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι χώροι εστίασης και αναψυχής προβλέπεται να ανοίξουν μέσα στον Μάρτιο και εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται. Έκπληξη θα είναι αν το άνοιγμα γίνει νωρίτερα, εντός Φεβρουαρίου.