Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Αναστασιάδη με Σαρλ Μισέλ

Απόψεις σε σχέση με τις επερχόμενες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, και στις 25 και 26 Μαρτίου, αντάλλαξαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε επίσης τον κ. Μισέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μισέλ είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τις επερχόμενες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η πρώτη εκ των οποίων θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στις 25-26 τρέχοντος μηνός και η δεύτερη δια φυσικής παρουσίας των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες στις 25-26 Μαρτίου.

Προσθέτει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και για την ανάγκη παρουσίας εκπροσώπου της ΕΕ στη Διάσκεψη.

Ο κ. Κούσιος αναφέρει επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ