Την 1η Μαρτίου αρχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμών στις Βρετανικές Βάσεις

Την 1η Μαρτίου αρχίζει το πρόγραμμα εμβολιασμών στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο.

Ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρει πως το εμβόλιο θα προσφερθεί πρώτα σε άτομα που εμπίπτουν σε ευάλωτες ομάδες.

Όπως αναφέρεται «το εμβόλιο AstraZeneca μεταφέρθηκε στην Αεροπορική Βάση Ακρωτηρίου σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και θα χορηγηθεί με σταδιακή διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες που καθορίστηκαν από την Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Αξιωματούχοι των Βάσεων έχουν επιβεβαιώσει ότι άτομα με υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό ή άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά εάν προσβληθούν με τον ιό, θα εμβολιαστούν πρώτα, προστίθεται.

Σε αυτή τη φάση θα περιλαμβάνεται πρώτα το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, οι κλινικά ευάλωτοι άνθρωποι και οι άνω των 50 ετών, με τη δεύτερη δόση να αναμένεται να χορηγηθεί μεταξύ τεσσάρων και 12 εβδομάδων αργότερα.

Το προσωπικό της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας θα συμπεριληφθεί επίσης στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, Αρχιστράτηγος Rob Thomson, θέλησε τόνισε ότι αυτό δεν είναι το τέλος της πανδημίας.

Σημείωσε πως «είναι καλά νέα ότι οι Βρετανικές Δυνάμεις Κύπρου και η Διοίκηση των Β.Β είναι πλέον σε θέση ν’ αρχίσουν τη χορήγηση του εμβολίου στους πιο ευάλωτους ανθρώπους στην κοινότητά μας».

«Ο εμβολιασμός είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία καταπολέμησης αυτού του ιού, αλλά είναι μόνο ένα από τα μέσα μας για την καταπολέμηση της πανδημίας. ’Κοινωνική αποστασιοποίηση, φορώντας μάσκα προσώπου όπου απαιτείται και όλα τα άλλα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ καθώς συνεχίζουμε να καταπολεμούμε αυτόν τον ιό μαζί με τους συναδέλφους και τους φίλους μας στην Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε.

Όλοι όσοι ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης φάσης έχουν ήδη ενημερωθεί από το ιατρικό προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων. Οι λεπτομέρειες της δεύτερης φάσης θα ακολουθήσουν σε εύθετο χρόνο και θα αντικατοπτρίζουν τη διαδικασία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ