Την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού παρουσίασε ο Περδίος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Τους κύριους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030 παρουσίασε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος σε τηλεδιάσκεψη με αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, με επικεφαλής τον Εκτελεστικό του Διευθυντή (Executive Director), Zhu Shanzhong.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, η τηλεδιάσκεψη έγινε την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου και συμμετείχε επίσης η Πρέσβειρα της Κύπρου στην Ισπανία Έλενα Μηνά. Ο κ. Περδίος εστίασε σε θέματα όπως η επίτευξη ισορροπημένης τουριστικής ανάπτυξης μέσω, μεταξύ άλλων, της ανάπτυξης του τουρισμού υπαίθρου, της στήριξης των τοπικών κοινωνιών και της προώθησης ειδικών μορφών τουρισμού.

Τόνισε, προστίθεται, τη σημασία που δίδεται σε θέματα αειφορίας και των σχετικών δράσεων που προγραμματίζονται στα πλαίσια της Στρατηγικής.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ του UNWTO και των νησιώτικων κρατών μελών του, ειδικότερα στην Ευρώπη, θέτοντας την Κύπρο ως υποψήφιο φορέα υλοποίησης τέτοιων συνεργασιών.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, εξήρε την Κύπρο για τα αποτελέσματα και τη γενικότερη απόδοση της, ως τουριστικός προορισμός και εξέφρασε την ετοιμότητα του UNWTO να στηρίξει τις προσπάθειες του τόπου, μέσω συγκεκριμένων τρόπων, για παροχή μιας πιο αυθεντικής και ποιοτικής τουριστικής εμπειρίας στους επισκέπτες της.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, τονίστηκε η πρόθεση των δύο μερών για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των δεσμών συνεργασίας τους, καταλήγει η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ