Το ΕΤΕΚ στήνει τον Γιωρκάτζη στον τοίχο

Εξοργισμένος με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντής για τη στάση που τηρεί στο θέμα των κατεδαφίσεων από την Αρχιεπισκοπή, διατηρητέων σπιτιών στην παλιά Λευκωσία.

Ο κ. Κωνσταντής δήλωσε στο ΡΙΚ ότι δυο από τα σπίτια θα μπορούσαν να διασωθούν αν αρμόδιοι του Δήμου Λευκωσίας έσπευδαν επί τόπου από τη στιγμή που ο ίδιος είχε διαπιστώσει το έγκλημα και είχε ειδοποιήσει αμέσως τον κ. Γιωρκάτζη. Όμως τίποτε δεν έγινε με αποτέλεσμα οι εργασίες κατεδάφισης να συνεχιστούν, είπε. Παράλληλα ο κ. Κωνσταντής με έντονο ύφος έψεξε δήλωση του κ. Γιωρκάτζη, επίσης στο ΡΙΚ, ότι «θα διερευνήσει τις προθέσεις της Αρχιεπισκοπής». Πώς θα είναι πειστικός ο Δήμαρχος σε άλλους ιδιοκτήτες διατηρητέων στη Λευκωσία στους οποίους θέτουν αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για να κάνουν και την πιο μικρή παρέμβαση στις ιδιοκτησίες τους, διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ χαρακτήρισε την όλη συμπεριφορά και αντίδραση των αρμοδίων στο θέμα που προέκυψε διαφθορά. Πώς γίνεται το κράτος να παρακολουθεί αμήχανο παράνομες και ανήθικες ενέργειες, διερωτήθηκε. Μίλησε για διάπραξη ποινικού αδικήματος στο οποίο εμπλέκονται οι ιδιοκτήτες, οι αρχιτέκτονες-μηχανικοί και ο εργολάβος. Εξήγησε ακόμα ότι υπάρχει τρόπος αποκατάστασης των κατεδαφισθέντων επικαλούμενος άπειρα ανάλογα παραδείγματα που είχαμε στο παρελθόν. Αυτό όμως είπε ο κ. Κωνσταντής πρέπει να γίνει μέχρι αύριο διαφορετικά το παιγνίδι χάνεται. Θα πρέπει συνέχισε ο Δήμος Λευκωσίας να πάει στο Δικαστήριο και να εξασφαλίσει σχετικό διάταγμα. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος, τότε τα μηνύματα που δίνουμε στον κόσμο είναι καταστροφικά κατέληξε.