Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, μετά τη διαρροή στα ΜΜΕ για καταγγελία στην οποία προέβη γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό πρόσωπο, καλεί την Αστυνομία όπως προχωρήσει τη διερευνητική διαδικασία με ταχείς ρυθμούς, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος αλλοίωσης του μαρτυρικού υλικού.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων αναφέρει ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα απόστημα που αποπνέει δυσοσμία και φαίνεται ότι μολύνει πολλούς χώρους, δηλητηριάζοντας τις ζωές πολλών ατόμων που την έχουν υποστεί.

«Οι φερόμενοι ως θύτες σε όποιο χώρο κι αν βρίσκονται, πρέπει να τυγχάνουν της ανάλογης με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μεταχείρισης. Κανένας θύτης και κανένας χώρος δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Έχοντας κατά νου τις διασυνδέσεις και προσβάσεις που πιθανόν πολιτικά πρόσωπα διαθέτουν, αναμένουμε από την Αστυνομία διαφανείς και γρήγορες διαδικασίες διερεύνησης, πάντα μέσα στα πλαίσια που τίθενται από τους Νόμους και τις σχετικές διατάξεις», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ