Τούρκοι επιχειρηματίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της κατεχόμενης Κύπρου, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άγκυρας, Γκιουρσέλ Μπαράν σε δηλώσεις του ανάφερε ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αναπτυχθεί η «τδβκ» – όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος – όπως έπρατταν και μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μπαράν είχε χθες συνάντηση με τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της «πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων», τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ, τον πρόεδρο της «ένωσης εργολάβων οικοδομών», Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ, τον πρόεδρο της «ένωσης ξενοδόχων», Ντιμάγ Τσαγίνερ και τον εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Άγκυρα Μπουρτζού Καγιάν, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Γκιουνές».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι προσπάθειες ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Τουρκίας και ψευδοκράτους, των επενδύσεων και της άρσης των επιδράσεων της πανδημίας στην οικονομία της κατεχόμενης Κύπρου, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο κ. Μπαράν ανέφερε ότι με τους εμβολιασμούς τα κατεχόμενα θα εισέλθουν σε διαδικασία ομαλοποίησης και θα μπορέσουν να γυρίσουν ξανά τα γρανάζια της οικονομίας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ