ΤΣΟΚΚΟΣ: «Η Ένωση θα είναι ασφαλής και ας… κλαίνε μερικοί»

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Τσόκκο, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η ΕΝΠ έχει πετάξει κάποια χρόνια και δεκαετίες. Στο Παραλίμνι μέχρι τώρα μου έχουν πει καμμιά δεκαριά φορές φέτος μόνο να διώξω τον προπονητή, τον Gachevski, Denning, Barboza, Bellone, Irep, Felipe, Balotelli, Κυριάκου,Ngoo, Markovski, Μουλαζίμη, Lucero, Κοσμά, Udodji,Κολοκούδια. Στην Κύπρο δίνουμε το ελεύθερο στον κάθε προπονητή-μέτοχο-αποθηκάριο που δεν σέβεται το forecasting, budgeting, διαδικασίες και στρατηγική της ομάδας χωρίς success record τα προήγουμενα 10 χρόνια να ξοδέψει λεφτά που ΔΕΝ ΕΧΕΙ και κάθε 2 μήνες θέλουν να τους διώχνουν. Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα.Θα πτωχεύσεις λέει και ο Κάκκουφας.

Προπονητής είναι μόνο αυτός που μπόρει να κάνει μια μεγάλη ομάδα να φαίνεται μικρή, οι υπόλοιποι απλά χάνουν χρόνο και λεφτά και ποσκολιούνται. Φυσικά σε αυτό φταίει και η ομοσπονδία που είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη χωρίς κεντρική τηλεοπτική διαχείρηση και να είναι fair. Πολλοί προπονητές δεν φταίνε και κάνουν καλή δουλειά αλλά τι να κάνουν που μια ομάδα παίζει με παίκτες 50.000 και η άλλη ομάδα με παίκτες 300.000?Θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρχε salary cap και draft.

Οι ιδέες και οι λύσεις είναι πιο σημαντικές από ένα συντηρητικό σύνολο.Συντηρητικός σημαίνει συντηρώ μια κατάσταση. Γιατί να συντηρήσω μια κατάσταση που έχει δημιουργήσει αναλογικά χρέος για την ομάδα μεγαλύτερο από αυτό της Ομόνοιας? Δεν έχει λογική, ΠΟΙΟΝ βολεύει αυτή η κατάσταση?Αν δεν έβαλε το όνομα του ο Τσόκκος στο χαρτί και στον έφορο εταιρειών, δεν το έβαζε κανένας, για κάποιο λόγο. Αναλογιζόμενοι την ευθύνη, η ομάδα θα είναι safe και θα προστατευτεί οικονομικά και ας κλαίει μια μικρή μερίδα, για να μην κλαίει η ομάδα μετά. Κάποιοι βάζουν μέσο για να μπουν στην ομάδα και μετά την στέλνουν στην FIFA τέτοιες εποχές. Δεν χρειαζόμαστε την άποψη αυτών που πάντα κοιτάνε τι μπορεί να πάει στραβά, η πλειοψηφία πάντοτε θα έχει φοβίες. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, κάνουμε το καλύτερο δυνατό, έχουμε κερδίσει τον σεβασμό σπουδαίων αντιπάλων και ομάδων, και κάναμε ανοδική πορεία και μεγάλη πρόοδος σε σχέση με τα τελευταία 15-20 χρόνια».

Πηγή: balla.com.cy