Βγήκε η ποινή του Μητροπολίτη Μόρφου για τα «παρατράγουδα» των Φώτων

Εξετάστηκε η υπόθεση της λειτουργίας στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και ο εορτασμός των Θεοφανείων εν καιρώ Κορωνοϊού από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος ηγήθηκε πομπής και τέλεσε αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Καρκώτη στις 6 Ιανουαρίου.

Μετά από απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, η αστυνομία καλείται να κόψει εξώδικο ύψους 300 ευρώ στον Μητροπολίτη Μόρφου για τα όσα έλαβαν χώρα ανήμερα των Θεοφανίων στην περιοχή της Ευρύχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο φάκελος της ποινικής ανάκρισης είχε διαβιβαστεί προ ημερών στη Νομική Υπηρεσία χωρίς όμως να γίνει κάποια ουσιαστική εισήγηση ούτε οποιαδήποτε ενέργεια.

Ο Γενικός εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, αποφάσισε να λήξει το θέμα με την έκδοση εξωδίκου των 300 ευρώ. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει η αστυνομία να παραδώσει το εξώδικο στον Μητροπολίτη δημιουργώντας δύο επιλογές. Αν ο Μητροπολίτης Μόρφου πληρώσει το εξώδικο τότε όλα τελειώνουν εδώ , αν όμως αρνηθεί και οδηγήσει την υπόθεση στο Δικαστήριο, τότε η υπόθεση θα επανεξεταστεί από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να κρίνει κατά πόσο θα στείλει ένα ιεράρχη στο Δικαστήριο για απλήρωτο εξώδικο περί λοιμοκάθαρσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μόρφου Νεόφυτος σε κατάθεσή που έκανε για την υπόθεση είχε αναφέρει ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα από τη στάση που τήρησε κατά τα Θεοφάνεια.

Πηγή: omegalive