Υπό κράτηση οι δυο για την απόσπαση του οχήματος πολυτελείας

Υπό κράτηση δυο 57χρονοι για υπόθεση εκβιασμών και απόσπασης οχήματος από εταιρεία

Διάταγμα 6ήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον των δυο 57χρονων που συνελήφθηκαν την Τετάρτη, σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, εκβίασης και απαίτησης περιουσίας με απειλές.

Οι δυο ύποπτοι καταζητούνταν από προχθές Τρίτη, μετά την καταγγελία 35χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας, ότι ο 57χρονος τον επισκέφθηκε, μαζί με άλλα πέντε πρόσωπα, απαιτώντας να του μεταβιβάσει τρία οχήματα πολυτελείας, για λογαριασμό 57χρονου πρώην υπαλλήλου του. Αφού τους ανέφερε πως τα δυο από τα τρία οχήματα είχαν πουληθεί, τα άτομα αυτά φέρεται να τον απείλησαν, αποσπώντας του τα κλειδιά οχήματος, αξίας 30.000 ευρώ, με το οποίο αναχώρησαν.

Η Αστυνομία εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης εναντίον των δυο 57χρονων, ενώ όπως διαπιστώθηκε, ο πρώην υπάλληλος βρισκόταν στο εξωτερικό. Συνελήφθη τελικά χθες, όπως και ο άλλος 57χρονος, κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων το κλοπιμαίο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε ανοικτό χώρο στη Λάρνακα και μεταφέρθηκε στην ΑΔΕ Λεμεσού.

Το πρωί οι δυο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, με τους δικηγόρους τους να φέρουν ένσταση στην κράτηση τους, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, με την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους για περίοδο έξι ημερών.

(ΚΥΠΕ