ΥΠΟΙΚ: Ολοκληρώθηκε η λήψη των €479 εκατ για στήριξη της απασχόλησης μέσω SURE

Με τη λήψη της σημερινής εκταμίευσης ύψους €229 εκατομμυρίων από την Ε, η Κύπρος ολοκλήρωσε σήμερα τη λήψη χρηματοδότησης ύψους €479 εκατομμυρίων από το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για το μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης («Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency»: SURE) με το Υπουργείο Οικονομικών να σημειώνει ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης.

Τα χρήματα αυτά, που εξασφαλίζονται με πολύ ευνοϊκούς όρους και αποσκοπούν στην χρηματοδότηση των σχεδίων στήριξης της απασχόλησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πρώτη δόση ύψους €150 εκατ. είχε εκταμιευθεί στις 17 Νοεμβρίου 2020.

«Η Κύπρος, χάρη στον ορθό σχεδιασμό της σε ότι αφορά τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, ήταν η πρώτη χώρα αξιοποίησης των εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για διαχείριση της κρίσης, υποβάλλοντας έγκαιρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημο, εμπεριστατωμένο και πλήρως αιτιολογημένο αίτημα για την εξασφάλιση δανείου ύψους €479.070.000 με σκοπό τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών σχεδίων στήριξης της απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ