15χρονος και 16χρονος πίσω από τη χρυσή διάρρηξη των 200 χιλιάδων ευρώ στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης για περίοδο επτά ημερών εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 16χρονου και 15χρονου, σε σχέση με τη διάρρηξη κατοικίας και την απόσπαση περιουσίας αξίας πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ, η οποία δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Ο 16χρονος τελεί ήδη υπό κράτηση, μαζί με έναν 21χρονο, σε σχέση με τη ληστεία αρτοποιείου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά την οποίαν οι δράστες απείλησαν με μαχαίρι και ρόπαλο την υπάλληλο και απέσπασαν το συρτάρι με τα χρήματα της ταμειακής μηχανής.

Ανακρινόμενος, ο 16χρονος φέρεται να παραδέχεται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψε γραπτή μαρτυρία που τον εμπλέκει και στη διάρρηξη και κλοπή της κατοικίας. Η ίδια μαρτυρία ενέπλεξε στην υπόθεση και τον 15χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες.

Τη διάρρηξη είχε καταγγείλει, την Τρίτη, ο 25χρονος ιδιοκτήτης της οικίας, ο οποίος απουσίαζε από αυτήν, από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι δράστες απέσπασαν τρία πανάκριβα ρολόγια, χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ καθώς και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας 209.620 ευρώ.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο διέταξε σήμερα την κράτηση του 16χρονου και του 15χρονου για περίοδο επτά ημερών.

Πηγή ΚΥΠΕ