3.500 κρούσματα σε 2 εβδομάδες στην Κύπρο – «Καίει» τη Λεμεσό η εθνική αναφορά

Την εθνική αναφορά για τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τις 9 Μαρτίου 2021, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την εθνική αναφορά παρατηρείται πως το εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας παρουσιάζει αυξητική τάση.

Η επαρχία Λεμεσού παρουσιάζει την πιο άσχημη επιδημιολογική εικόνα καθώς το ποσοστό θετικότητας κυμαίνεται πάνω από 1%. Μάλιστα στην Επαρχία Λεμεσού καταγράφεται μια πολύ υψηλή τιμή στην αθροιστική επίπτωση για την πανδημία στη χώρα καθώς από τα 3,528 κρούσματα που εντοπίστηκαν την περίοδο 24 Φεβρουαρίου με 9 Μαρτίου, τα 2,292 ήταν στην Επαρχία Λεμεσού (ποσοστό 65%).

Παράλληλα σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στα νοσοκομεία, από τους νοσοκομειακούς δείκτες φαίνεται με σαφήνεια ότι υπάρχει επιβάρυνση στα νοσοκομεία, με σημαντική αύξηση του κινητού μέσου όρου εισαγωγών και νοσηλευόμενων, ενώ αρχίζει να φαίνεται η αύξηση στις ΜΕΘ.

Από το πιο κάτω διάγραμμα, φαίνεται ότι η Λεμεσός αποτελεί την κύρια πηγή νοσηλειών, ενώ αρχίζει να υπάρχει μικρή αύξηση και στις εισαγωγές ατόμων από την Λευκωσία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στα θετικά καταγράφεται η διατήρηση εδώ και ένα μήνα του εβδομαδιαίου ποσοστού θετικότητας στους οίκους ευγηρίας κάτω από το 0,1%.

Νοσηλείες:

Μέχρι την 11η Μαρτίου 2021, συνολικά, 5,3% των περιστατικών COVID-19 έλαβαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

H διάμεση ηλικία των ατόμων που νοσηλεύτηκαν είναι τα 65 έτη (Ενδοτεταρτημοριακό εύρος: 52-76 έτη). Η νοσοκομειακή περίθαλψη αφορούσε κυρίως σε άνδρες . Η διάμεση ηλικία των ατόμων που νοσηλεύονται ακόμα (μέχρι την 11η Μαρτίου 2021)  είναι τα 65 έτη  και το 59,1%  αφορά σε άνδρες.

Το 70,8%  αφορά ασθενείς από την επαρχία Λεμεσού, ενώ 112 άτομα (65,5%) ανέφεραν υποκείμενα νοσήματα.

Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει τον αριθμό εισαγωγών  σε νοσοκομεία ανά ημέρα.