Α.Αδάμου: Υδατική συνείδηση και αειοφόρος διαχείριση πόρων για αντιμετώπιση προκλήσεων

Την ανάγκη καλλιέργειας υδατικής συνείδησης για να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου σε αναφορά του στην Παγκόσμια Ημέρα για το νερό, προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας, αναδεικνύοντας τη ζωτική σημασία της αειφόρου διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Όπως ανέφερε, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου το 1992, υλοποιώντας σχετική απόφαση της συνδιάσκεψης του οργανισμού για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας τον ίδιο χρόνο, όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Σημείωσε ότι το 2021 η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει ως θέμα τη σημασία του νερού για τον άνθρωπο, την πραγματική του αξία και πώς μπορούμε καλύτερα να προστατεύσουμε αυτό το ανεκτίμητο αγαθό. Πρόσθεσε ότι το νερό αξίζει πιο πολύ από όσο κοστίζει όχι μόνο για τον άνθρωπο ως άτομο, αλλά και για το κάθε σπίτι, τον κάθε πολιτισμό και την κάθε κοινωνία. Χωρίς νερό, είπε, δεν μπορεί να επιβιώσει η οικονομία, δεν νοείται δημόσια υγεία, καταρρέει το φυσικό περιβάλλον.

«Ειδικά δε για τον τόπο μας, ο οποίος συχνά πλήττεται από περιόδους λειψυδρίας, η αειφόρος διαχείριση των υδατικών πόρων είναι ζωτικής σημασίας. Μόνο μέσω της καλλιέργειας υδατικής συνείδησης μπορούν να αντιμετωπιστούν οι μελλοντικές προκλήσεις», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ