Ά.Κυπριανού: Να επεκταθεί η περίοδος στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων από Κυβέρνηση

Η απαίτηση του ΑΚΕΛ είναι να επεκταθεί η περίοδος στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων από την Κυβέρνηση, είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

«Είχαμε μια πολύ ουσιαστική και πολύ περιεκτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή. Κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε την κατάσταση στα νοσοκομεία, τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές. Το πρώτο που θέλω να ξεκαθαρίσω με δεδομένα τα προβλήματα, τα οποία έχει προκαλέσει η πανδημία στα δημόσια νοσηλευτήρια, η απαίτησή μας ως ΑΚΕΛ είναι να επεκταθεί η περίοδος στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων από την Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, «είχαμε πει ότι αυτή η στήριξη θα ήταν για περίοδο 5 χρόνων, αλλά τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί λόγω της πανδημίας, θεωρώ ότι επιβάλλουν την επέκταση αυτής της στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Πέραν τούτου, συνέχισε, συζήτησαν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα νοσοκομεία.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διεκπεραίωση της μελέτης, η οποία γίνεται για την οργάνωση των νοσοκομείων με τη δημιουργία των απαραίτητων δομών, την στελέχωση, την κατάλληλη στελέχωση και την ανάλογη αυτονόμηση έτσι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά», σημείωσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι εκείνο το οποίο θεωρούν ότι πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει αρμονική συνεργασία του ΔΣ του Οργανισμού, της Διεύθυνσης και των Εκτελεστικών Διευθυντών στα νοσοκομεία «και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνθήκες του έντονου ανταγωνισμού που έχουν δημιουργηθεί με όλα τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται στον τομέα της υγείας στην Κύπρο».

«Θα συνεχίσουμε αυτές τις επαφές με το ΔΣ και την Διεύθυνση του ΟΚΥΠΥ για να συμβάλουμε όσο το δυνατό περισσότερο με τους δικούς μας προβληματισμούς στη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να πετύχει ο ΟΚΥπΥ στον ρόλο τον οποίο έχει αναλάβει, δηλαδή να στηρίξει τα δημόσια νοσηλευτήρια να διαδραματίσουν τον ρόλο τους ως ραχοκοκαλιά του γενικού συστήματος υγείας και όχι απλά και μόνο να αντέξουν αυτή τη δοκιμασία που διερχόμαστε σήμερα γενικότερα ως τόπος, αλλά γενικά και σταδιακά να αναβαθμίσουν σε πάρα πολύ ψηλό βαθμό τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν στο κόσμο», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ