Ανθούση: Μειωμένες παραλαβές από AstraZeneca μέχρι το τέλος του μήνα

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για εγγραφή στην πλατφόρμα εμβολιασμού καθώς σύμφωνα με την Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργείου Υγείας, Αναστασία Ανθούση μέχρι το απόγευμα, διευθετήθηκαν 7,110 ραντεβού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA η κα Ανθούση ανέφερε: «Έχουν μείνει ακόμη γύρω στα 1800 εμβόλια και η πλατφόρμα κλείνει αύριο η ώρα επτά ώστε να επαναπρογραμματιστεί το πρόγραμμα για να ανοίξει τη Δευτέρα η οκτώ για τα εμβόλια τα οποία είχαμε αναστείλει μέχρι να ξεκαθάριζε το θέμα με το εμβόλιο του AstraZeneca

Επιστημονικά έχει πλέον ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται πλέον οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας. Ο κόσμος σίγουρα ανησυχεί με αυτά που ακούει όμως πρέπει να έχει λίγη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και να καταλάβει ότι το όφελος του να εμβολιαστεί είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Όσον αφορά τις απειλές της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για αποκλεισμό της AstraZeneca εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λάβει τις δόσεις που της αναλογούν η κα Ανθούση ανέφερε: Είναι κάτι που μας ανησυχεί και εμάς και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Συνεχώς επικαιροποιούνται οι δόσεις για όλα τα εμβόλια σε εβδομαδιαίες ενημερώσεις. Μας έχει επηρεάσει και εμάς για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μειωμένη ποσότητα από ότι ήτανε προγραμματισμένη όμως θέλουμε να ελπίζουμε ότι το πρόβλημα αυτό θα επιλυθεί. Οι ενδείξεις είναι ότι τον Απρίλιο θα διευθετηθεί.

Θετικό είναι ότι έχουμε αναπτύξει αυτό τον μηχανισμό με τα κέντρα εμβολιασμού και ότι εμβόλιο μας χορηγείται το χορηγούμε άμεσα».

Για τα θετικά αποτελέσματα σε στελέχη στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου η κα. Ανθούση δήλωσε: «Να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Μπορεί να έχει γίνει κάποια επιμόλυνση. Όταν κάνεις τόσα πολλά τεστ ενδεχομένως να υπάρξει κάποιος ανθρώπινος παράγοντας κάποιο λάθος».