Αντίθεση Γονέων Μέσης σε επιστροφή μαθητών Γυμνασίου στις 22

Ανησυχία για πιθανή αλλαγή της ημερομηνίας επιστροφής των μαθητών/μαθητριών των Γυμνασίων, από τις 16 Μαρτίου, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, στις 22 Μαρτίου, εκφράζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με περαιτέρω παράταση της παραμονής των παιδιών στα σπίτια τους και επιθυμούμε την επιστροφή τους στις 16 Μαρτίου», αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σημερινή της ανακοίνωση.

Αναφέρει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό τους δεν είναι πλέον μόνο εκπαιδευτικά, αλλά και ψυχολογικά, συναισθηματικά και κοινωνικά και προσθέτει ότι «περαιτέρω εγκλεισμός θα έχει αρνητικότατες συνέπειες, οι οποίες θα διαρκέσουν χρόνια».

Η Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει πως έχει δείξει υπομονή και κατανόηση για πολλά θέματα, «ούτως ώστε να διασφαλίσουμε την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία και στη δια ζώσης διδασκαλία», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν αυτό που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ ευσταθεί, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα γίνει αποδεκτό και θα αντιδράσουμε».

Αναφέρει επίσης ότι εκτιμά το έργο της Επιστημονικής Ομάδας για τη διασφάλιση της σωματικής υγείας των παιδιών, καλώντας την παράλληλα να ενδιαφερθεί εξίσου για την ψυχολογική και συναισθηματική υγεία των παιδιών.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΠτΔ και το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβουν ορθές αποφάσεις στην αυριανή συνεδρίαση και θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και των μαθητών του Γυμνασιακού κύκλου, με φυσική παρουσία, αρχής γενομένης από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, τηρουμένων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων, μέσα στις σχολικές μονάδες», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ