Απογοήτευση Κυβέρνησης για φρασεολογία που υπονομεύει την Κυπριακή Δημοκρατία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, εξέφρασε “μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, οργανωμένες ομάδες πολιτών χρησιμοποιούν φρασεολογία για την Κυπριακή Δημοκρατία, ανάλογη εκείνης των υπονομευτών της κρατικής μας υπόστασης”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούσιος αναφέρει σε γραπτή δήλωση ότι, “εκφράζουμε τη μεγάλη απογοήτευση μας για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη περίοδο, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, οργανωμένες ομάδες πολιτών χρησιμοποιούν φρασεολογία για την Κυπριακή Δημοκρατία, ανάλογη εκείνης των υπονομευτών της κρατικής μας υπόστασης”.

Οπως σημειώνει περαιτέρω, “είναι άκρως λυπηρό, όταν ενώ καταγγέλλουμε την Τουρκία και τους υπονομευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα για την παραβατική στάση τους κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της νόμιμης Κυβέρνησης της, να υπάρχουν ομάδες, έστω και μειοψηφούσες, στο εσωτερικό μέτωπο που να ασπάζονται αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές”.

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως “καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τα οργανωμένα σύνολα και πολιτικά κόμματα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέπουν, είτε ενεργά είτε δια της ανοχής τους, ανάλογα φαινόμενα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ