Άρχισε τη λειτουργία του το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο στην αίθουσα αφίξεων του λιμανιού Λάρνακας

Άρχισε σήμερα τη λειτουργία του στη Λάρνακα το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο που βρίσκεται στην αίθουσα αφίξεων του λιμανιού της πόλης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εμβολιάζει κόσμο από έντεκα συνολικά σημεία.

Σε δηλώσεις του ο Ευαγόρας Ταμπούρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών είπε πως «σήμερα άρχισε τη λειτουργία του το νέο εμβολιαστικό κέντρο στην επαρχία Λάρνακας που βρίσκεται στην αίθουσα αφίξεων του λιμανιού και έγινε κατορθωτό με τη συνεργασία της Αρχής Λιμένων Κύπρου και ιδιαίτερα την Διεύθυνση του λιμανιού της Λάρνακας. Θα υπάρχουν συνολικά 11 σημεία εμβολιασμού για τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου».

Χαρακτήρισε «ικανοποιητική την προσέλευση του κόσμου» την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου και είπε ότι «τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα και διαδικασίες του Υπουργείου Υγείας, ενώ το κοινό προσέρχεται και ακολουθεί όλες τις οδηγίες». «Καλούμε όλους να προσέρχονται κανονικά για τον εμβολιασμό τους και να τηρούν τις αποστάσεις για το δικό τους καλό» είπε και σημείωσε πως «οι πολίτες φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί πως πρέπει να κάνουν τουλάχιστον ένα εμβόλιο».

Ο κ. Ταμπούρης εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάζονται στο εμβολιαστικό Κέντρο δηλαδή «τις επισκέπτριες και τους επισκέπτες υγείας, νοσηλευτικούς λειτουργούς και γιατρούς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «το ωράριο λειτουργίας του Κέντρου είναι 8.00 το πρωί με 3.00 το μεσημέρι, Δευτέρα με Παρασκευή και έχει δυνατότητα για 11 σημεία εμβολιασμού. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρχουν γίνονται και πλάνα για διαφοροποίηση τόσο του ωραρίου όσο και των ημερών που θα γίνεται ο εμβολιασμός».

Ανέφερε ακόμα ότι «σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού και θα επισκεφθούν το Κέντρο για να εμβολιαστούν 220 άτομα. Σημειώνουμε ότι η πλατφόρμα άνοιξε ξανά το Σάββατο για όσα άτομα έχασαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca και καλούνται να το επαναπρογραμματίσουν».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κεφαλλονίτης, Διευθυντής του λιμανιού Λάρνακας καλωσόρισε «στην αίθουσα αφίξεων του λιμανιού το Υπουργείο Υγείας με το οποίο έχουμε συνεργαστεί άψογα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ως Αρχή Λιμένων, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και της ευαισθησίας μας, να συμβάλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην επίτευξη του στόχου, που είναι εθνικός πλέον, για τον εμβολιασμό του πληθυσμού».

Ο κ. Κεφαλλονίτης ευχαρίστησε τις άλλες Υπηρεσίες «που έχουν βοηθήσει και προσέφεραν γραφεία στην αίθουσα επιβατών όπως είναι το Τμήμα Τελωνείων και η Λιμενική Αστυνομία».

Εξάλλου η Γεωργία Χριστοδούλου, Λειτουργός Επισκεπτών Υγείας Α, Συντονίστρια των Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου, είπε πως «το νέο Κέντρο Εμβολιασμού στελεχώνεται με επισκέπτες υγείας, νοσηλευτικούς και ιατρικούς λειτουργούς και ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Καλούμε τους πολίτες να προσέρχονται στα ραντεβού τους και να ακολουθούν τις οδηγίες μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ