Αρχίζει στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας

Αρχίζει την Κυριακή, 7 Μαρτίου, τη λειτουργία της η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας, στον Αγιο Θεόδωρο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας αναφέρεται ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου, υποβλήθηκε αίτηση, η οποία εγκρίθηκε και η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας ξεκινά την λειτουργία της την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι.

Προστίθεται ότι η Τοπική Αγορά θα λειτουργήσει στον υπαίθριο χώρο των εγκαταστάσεων του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο. «Η λειτουργία της Τοπικής Αγοράς, που ήταν ένα όραμα που έγινε όνειρο και ένας στόχος που επιτεύχθηκε, είναι πολύ σημαντική για την περιοχή καθώς θα στηρίξει τους παραγωγούς και θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να αγοράζουν φρέσκα προϊόντα κατευθείαν από τον παραγωγό» αναφέρεται.

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν χωρίς μεσάζοντες «φρέσκα κυπριακά φρούτα και λαχανικά, φρέσκα κυπριακά κοτόπουλα, μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, κηρήθρα, αγνά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, ολόφρεσκους ξηρούς καρπούς και παστέλι, αρωματικά βότανα και φαρμακευτικά τσάγια».

Σημειώνεται ότι «η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας θα είναι «ελεύθερη από πλαστικά» (plastic free) συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι καταναλωτές που θα επισκεφθούν την αγορά καλούνται να φέρουν μαζί τους τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες τους για μεταφορά των αγαθών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, Άννα Κοσμά, εξέφρασε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή για τη συνεχή στήριξη. Ευχαριστίες εκφράζονται και σε όλους τους εμπλεκόμενους λειτουργούς του Τμήματος Γεωργίας και της διαχειριστικής αρχής για την συνεργασία, η οποία έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα μετά από μήνες σκληρής δουλειάς για την προσπάθεια».

Για ακόμα μια φορά, σημείωσε η κα. Κοσμά «αποδεικνύεται ότι η καλή δουλειά, η συνεργασία και η επιμονή έφερε αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Τοπικής Αγοράς θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση προστατευτικής μάσκας».

Πηγή: ΚΥΠΕ