Αρνούνται να κάνουν εμβόλιο 6 στους 10 νοσηλευτές των κρατικών νοσοκομείων – Πιο «υπάκουοι» οι γιατροί

Σημαντικές διακυμάνσεις, ανάλογα με το επάγγελμα, παρουσιάζει το ποσοστό  των υπαλλήλων των δημόσιων νοσηλευτηρίων που δεν  αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μπορεί όπως δηλώθηκε από πλευράς ΟΚΥΠΥ το γενικό ποσοστό να είναι στο 50%, ωστόσο από ότι φαίνεται υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις ανάμεσα στις διάφορες επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Το πιο ψηλό ποσοστό εμβολιασμού εμφανίζεται στο ιατρικό προσωπικό καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στα κρατικά νοσηλευτήρια 75% έχει ήδη κάνει το εμβόλιο.

Πολύ πιο χαμηλό ωστόσο είναι το ποσοστό εμβολιασμού ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, από όλους του νοσηλευτές που εργάζονται στα κρατικά νοσηλευτήρια, μόνο το 45%  έχει κάνε το εμβόλιο. Το υπόλοιπο 55% των νοσηλευτών έκρινε ότι δεν έπρεπε να εμβολιαστεί και τηρεί στάση αναμονής για πιθανές παρενέργειες.

Το ποσοστό των νοσηλευτών που αρνούνται το εμβόλιο είναι στην ουσία και αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο προβληματισμό ανάμεσα στους αρμοδίους, καθώς πρόκειται για την επαγγελματική ομάδα των νοσοκομείων που έχει και την πιο στενή επαφή με τους ασθενείς.

Πέραν των νοσηλευτών, ακόμη πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, παρουσιάζονται σύμφωνα με πληροφορίες σε άλλες επαγγελματικές ομάδες των νοσοκομείων όπως προσωπικό καθαρισμού και τεχνικό προσωπικό.