Άρση απαγόρευσης διαμονής Κυπρίων στα ξενοδοχεία, ζητά ο ΣΤΕΚ

Αναθεώρηση της πολιτικής και να αρθεί η απαγόρευση για διαμονή Κυπρίων στα ξενοδοχεία, ζητά ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου).

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΤΕΚ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για επαναλειτουργία των χώρων εστίασης, θεωρώντας ότι η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, τηρουμένων των αυστηρών πρωτοκόλλων από τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα όμως, σημειώνει, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί δεν έχουν δρομολογηθεί οι ανάλογες ενέργειες για άρση της απαγόρευσης διαμονής Κυπρίων σε τουριστικά καταλύματα.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχοντας πάντοτε σαν πρώτιστο μέλημα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας τόσο των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία, όσο και των πελατών της, έχει υιοθετήσει και τηρεί αυστηρότερα πρωτόκολλα από αυτά που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας, προσθέτει.

Τέλος, ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι “ευελπιστεί ότι το κράτος θα αναθεωρήσει άμεσα τη μέχρι τώρα πολιτική του, ώστε να άρει την αδικία που παρατηρείται σε βάρος του κλάδου, δίδοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στους συμπολίτες μας, με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να επισκεφθούν τα κέντρα εστίασης να μπορούν να διαμένουν και στα ξενοδοχεία”.

Πηγή ΚΥΠΕ