Δεν είναι ακόμα η στιγμή για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, λέει η Αθήνα

Την άποψη ότι μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν είναι, αυτή τη στιγμή, πρώιμη εξέφρασε σήμερα τόσο η Ελληνίδα Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη όσο και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Κληθείσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι στις 14 Απριλίου, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν και την προετοιμασία μίας συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί ανοιχτούς διαύλους και δεν είναι είδηση μια συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο. Ας γίνει πρώτα η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και εδώ είμαστε να το δούμε».

«Γιαβάς – Γιαβάς. Πρώτα η συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών και στη συνέχεια βλέπουμε. Είναι νωρίς, νομίζω, ακόμα», ήταν η απάντηση του κ. Παπαϊωάννου, σε αντίστοιχη ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στην έκθεση του κ. Μπορέλ για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου, τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να έχει μια διττή προσέγγιση, με το «καρότο και το μαστίγιο να είναι πάντα στο τραπέζι», όπως είπε.

«Από τη μία είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να εξετάσουμε τα σημεία μιας θετικής ατζέντας με την Τουρκία, αλλά υπό έναν απαράβατο αυστηρό όρο, η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πηγή: ΚΥΠΕ