Δεν παραδέχονται τις κατηγορίες οι δύο ύποπτοι για τον φόνο στη “Bρέξη” – Τέθηκε και εισήγηση για αλλαγή κατηγοριών

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απήντησαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι καταζητούνταν για περίοδο 6- 8 μηνών για την υπόθεση του φόνου 20χρονου στην περιοχή “Βρέξη” της Χλώρακας. Πρόκειται για τον φυσικό αυτουργό και αυτόν που διέφυγε μαζί του.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση εκ νέου στις 14 Απριλίου 2021 για σκοπούς ακρόασης, την ίδια ημερομηνία που έχει οριστεί από το Κακουργιοδικείο Πάφου η διαδικασία και για τους υπόλοιπους εννέα που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο προσώπων δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ανέφερε πως ο λόγος που ζητήθηκε αλλαγή της ημερομηνίας, είναι κατόπιν ανταλλαγής απόψεων της υπεράσπισης μαζί με τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής για την τροποποίηση του κατηγορητηρίου.

Ο κ. Αλεξάνδρου, εισηγήθηκε στην σημερινή δικάσιμο όπως διαφοροποιηθεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο ένας εκ των πελατών του από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία και κατόπιν τούτου, αναμένεται η απόφαση από την Νομική Υπηρεσία για το αν θα διαφοροποιηθεί ή όχι η κατηγορία. Και για τον δεύτερο κατηγορούμενο ανέφερε ότι παρείχε συνδρομή για να διαφύγει.

Σημειώνεται πως ξεχωριστή υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, είχε καταχωρήσει ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Αντρέας Αριστείδης εναντίον των δύο κατηγορουμένων, ηλικίας 22 και 25 ετών.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε την κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι τότε, αίτημα στο οποίο ο δικηγόρος τους δεν έφερε ένσταση. Κατόπιν τούτου το Κακουργιοδικείο διέταξε την κράτηση τους μέχρι τότε.

Όσον αφορά την υπόθεση των υπόλοιπων εννέα κατηγορούμενων, αυτή ορίστηκε για ακρόαση για τις 14,15 και 16 Απριλίου του 2021, ενόψει των γραπτών οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον χειρισμό υποθέσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού κανένας κατηγορούμενος δεν τελούσε υπό κράτηση. Προς υπόμνηση σε προηγούμενες δικάσιμους το κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε στο Κακουργιοδικείο Πάφου εναντίον των εννέα κατηγορουμένων είχε τροποποιηθεί με αναστολή των κατηγοριών συνωμοσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης και προστέθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης. Οι 9 κατηγορούμενοι απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες τους.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το βράδυ της 10ης Απριλίου, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις και μετά από πολύωρες έρευνες, το πρωί της επόμενης μέρας εντόπισαν τη σορό του θύματος, κρυμμένη σε κοίτη ποταμού στην περιοχή Χλώρακας. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου είχαν συλληφθεί άλλα εννέα πρόσωπα, με την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον τους να συνεχίζεται.

Ο 22χρονος και 25χρονος φέρεται να είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στην συνέχεια τον πέταξαν σε καλαμιώνες και κατέφυγαν στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι τους είχαν βοηθήσει, είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε κατά τη διαφυγή τους από την σκηνή.

Πηγή: ΚΥΠΕ