Δημήτρης Καρατζιάς σε Αλέξη Κούγια, με αφορμή τον Καπουτζίδη: “Αν θυμάμαι καλά η φυσιολογική σας οικογένεια δεν σας “τακούνιασε”;

Η επιστολή που έστειλε το μεσημέρι ο Αλέξης Κούγιας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο στους ενδιαφερόμενους αλλά και σε πολλούς ανθρώπους του θεάτρου. Ανάμεσα σε αυτούς και ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς.

Να σημειώσουμε ότι στην επιστολή που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης ο γνωστός ποινικολόγος, αναφερόταν μεταξύ άλλων και στον γνωστό σεναριογράφο και ηθοποιό Γιώργο Καπουτζίδη, λέγοντας: “Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια”.

“Ο ιδιοκτήτης της θεατρικής σκηνής Vault, με ένα μακροσκελές κείμενό του υπερασπίζεται τον Γιώργο Καπουτζίδη και ξεσπά λέγοντας μεταξύ άλλων :Και κλείνοντας θα ήθελα να σας πω, ότι δε σας φοβόμαστε πια, κύριε Κούγια. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σας σεβόμαστε. Ούτε εσάς, ούτε τις απόψεις, ούτε τις επιλογές σας. Τα χρόνια που ο δημόσιος εκφοβισμός σας έβρισκε έδαφος, έχουν περάσει. Ανεπιστρεπτί.Θα περιμένω κι εγώ την αγωγή σας. Θα την κορνιζάρω και θα την βάλω πάνω από τα πτυχία, τις διακρίσεις, τα βραβεία μου. Γιατί οι αγωγές σας δεν είναι φόβητρο πια, αλλά παράσημο! Μεγάλο“!!

Διάβασε όσα έγραψε:

Κύριε Κούγια,

κατ’ αρχάς, η αξιοπρέπεια κερδίζεται, δεν επιβάλλεται! Ούτε με κατάπτυστες δηλώσεις, ούτε με έμμεσες απειλές, ούτε με μηνύσεις κι αγωγές. Τουλάχιστον η προσωπική. Γιατί νομικός δεν είμαι για να κρίνω τη νομική σας αξιοπρέπεια. Την αφήνω στους συναδέλφους και το σωματείο σας.
Αλλά για το πόσο “έντιμος” είναι ο τρόπος που ισχυρίζεστε ότι ασκείτε τα καθήκοντά σας, όταν μέσα από τις ρατσιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις προσβάλλετε δεκάδες συνανθρώπους μου και τις οικογένειες τους, μου δίνει κάθε δικαίωμα να θέσω σε αμφισβήτηση τις όποιες “έντιμες” προθέσεις σας.

Είπατε:
…“Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια… Επιτέλους, αυτή η δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων, όπου όποιος τολμά, ακόμη και Δικηγόρος που υπερασπίζεται Έλληνα πολίτη, να αναφέρει τη λέξη ομοφυλόφιλος, αυτομάτως χαρακτηρίζεται ατιμώρητα και ασχολίαστα ως ομοφοβικός και ρατσιστής, θα πρέπει να τελειώνει γιατί στο τέλος – τέλος, λόγω του ότι είμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία, εν αντίθεση με τις ιδιαιτερότητες, εκτός από το να σεβόμαστε την ιδιαιτερότητά τους, έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να προασπίζουμε, να διαφημίζουμε και να προωθούμε το φυσιολογικό τρόπο ζωής και το φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογένειας και παιδιών, γιατί αλλιώς η κοινωνία μας, κατά τη κρίση μας, θα καταστραφεί και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι ένα ανισόρροπο και διαταραγμένο μέλλον που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε επιλογές ψυχικής και προσωπικής ανισορροπίας και ανεξήγητα αδιέξοδα”…

– Μα επί τρεις ώρες ανέλυε ο Γιώργος τον έρωτα του; Τι στο καλό έλεγε τόσες ώρες;
Και πες ότι το έκανε αυτό το έγκλημα! Από πότε είναι κατακριτέο να αναλύει, παρουσιάζει κανείς τον έρωτα του και να τραγουδάει; Γιατί εσείς το παρουσιάζετε σαν κάτι βρόμικο, προσβλητικό, αδιανόητο! Σας ενόχλησε λέτε ότι το εξέφρασε ενώπιον της φυσιολογικής σας οικογένειας!! Αν θυμάμαι καλά η φυσιολογική σας οικογένεια δεν σας “τακούνιασε”; Η φυσιολογική σας οικογένεια δεν είχε γίνει σίριαλ ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών για μήνες στα κανάλια, με αλληλοκατηγορίες, αισχρότητες, αγωγές, μηνύσεις, κλπ; Τότε που ήταν η τιμή και η υπόληψη σας; Αυτό θεωρείτε φυσιολογική οικογένεια; Το ξύλο μεταξύ γονέων; Τους εκβιασμούς; Τον διασυρμό της μάνας του παιδιού σας; Γιατί εγώ άλλα είχα κατά νου σαν φυσιολογική οικογένεια.

-Μιλάτε για δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων. Ανθρώπινα δικαιώματα, ονομάζονται κύριε Κούγια. Που εσείς θα έπρεπε να τα ξέρετε καλύτερα από όλους μας και ως νομικός να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τα προφυλάσσετε κι όχι να είστε ο πρώτος που τα καταπατάτε.

-Αν κατάλαβα καλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, κάποιος που θα χαρακτηρίσει κάποιον ως ομοφοβικό και ρατσιστή θα πρέπει να τιμωρείται! Κι όχι το αντίθετο. Δίνετε νέα διάσταση στα πράγματα. Δηλαδή θα πρέπει να ακούμε όλη αυτή τη ρατσιστική ρητορική σας και να καταδικάζουμε και όσους αντιδρούν σε αυτήν; Έχετε ένα εντελώς δικό σας, πρωτότυπο θα ομολογούσα τρόπο σκέψης!

Καταλαβαίνω ότι είστε νομικός και έχουν δει πολλά τα μάτια σας, αλλά μην κρίνετε τους συνανθρώπους μας με βάση τους πελάτες σας. Ειδικά τους τελευταίους.

Κι όσο για τον Γιώργο Καπουτζίδη (Giorgos Kapoutzidis), επειδή τυχαίνει να τον γνωρίζω εδώ και 26 χρόνια, μόνο με περηφάνια θα μπορούσα να μιλήσω και για τον ίδιο και για τις απόψεις και τη στάση του. Για όλα. Αντίθετα με τις δικές σας που μόνο ντροπή μου προξενούν. Χρόνια τώρα!

Και κλείνοντας θα ήθελα να σας πω, ότι δε σας φοβόμαστε πια, κύριε Κούγια. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σας σεβόμαστε. Ούτε εσάς, ούτε τις απόψεις, ούτε τις επιλογές σας. Τα χρόνια που ο δημόσιος εκφοβισμός σας έβρισκε έδαφος, έχουν περάσει. Ανεπιστρεπτί.

Θα περιμένω κι εγώ την αγωγή σας. Θα την κορνιζάρω και θα την βάλω πάνω από τα πτυχία, τις διακρίσεις, τα βραβεία μου. Γιατί οι αγωγές σας δεν είναι φόβητρο πια, αλλά παράσημο! Μεγάλο!!

Πηγή:tlife.gr