Εκδηλώσεις για εορτασμό 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821 από Δήμο Αγίας Νάπας

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και ο Σύνδεσμος «Αρωμα» Αγίας Νάπας Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής διοργανώνουν διήμερους εορτασμούς με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Μαρτίου 2021 για να τιμήσουν τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και το ιστορικό γεγονός της μοναδικής μάχης της Αγίας Νάπας μεταξύ Ελλήνων επαναστατών και Τούρκων φρουρών που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 1826».

Προστίθεται ότι «οι διήμερες εκδηλώσεις της Αγίας Νάπας έχουν συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο των επίσημων εορτασμών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αλλά και της Κυπριακής Επιτροπής Εορτασμών και τέθηκαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «στους διήμερους εορτασμούς θα είναι παρών ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση από τον Δήμο Αγίας Νάπας, αλλά και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Παρουσία θα έχουν μεταξύ άλλων η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και η Κυπριακή Επιτροπή Εορτασμών με αντιπροσώπους τους, πολιτική ηγεσία, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές και Εκκλησία».

Πηγή: ΚΥΠΕ