Ελαφρύνσεις σε ένοικους φοιτητικών εστιών αποφάσισε το ΤΕΠΑΚ

Αναγνωρίζοντας τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία της Covid- 19 στους φοιτητές και στις οικογένειές τους, το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ αποφάσισε χθες αριθμό ελαφρύνσεων προς τους ένοικους των φοιτητικών εστιών, μεταξύ αυτών και του δικαιώματος πρόωρης διακοπής ενοικιαστήριου συμβολαίου, χωρίς οποιανδήποτε επιβάρυνση.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρει ότι, όσοι ένοικοι αποφασίσουν να διακόψουν τη διαμονή τους από την 1η Απριλίου, δεν θα επιβαρυνθούν με ενοίκια για το υπόλοιπο της δεκάμηνης διάρκειας, ούτε θα υποστούν κάποιο κόστος πρόωρης διακοπής.

Επιπρόσθετα, στους φοιτητές που θα επιλέξουν να συνεχίσουν τη διαμονή τους στις εστίες μέχρι και τον Ιούνιο που λήγει το συμβόλαιο ενοικίασης, θα παραχωρηθεί έκπτωση ενοικίου της τάξης του 50% για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι, κατά την περίοδο της πανδημίας, για λόγους ασφάλειας και υγείας, μεγάλος αριθμός φοιτητών διέμενε στη μόνιμη τους κατοικία, έχοντας ταυτόχρονα υποχρέωση καταβολής ενοικίων σε εστίες.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τις αποφάσεις στήριξης των φοιτητών, ιδιαιτέρως των παιδιών που αντιμετωπίζουν αυξημένες οικονομικές προκλήσεις και ευχαρίστησε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου για τη σταθερή ευαισθησία και στήριξη που προσφέρει στη φοιτητική κοινότητα.

Επεσήμανε δε ότι, κατά την περίοδο της πανδημίας, η φοιτητική κοινότητα, με θάρρος και αποφασιστικότητα, προσαρμόστηκε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στα νέα δεδομένα της εξ αποστάσεως διεξαγωγής μαθημάτων και εξετάσεων.

Υπέδειξε, επίσης, πως οι εκπρόσωποι των φοιτητών επέδειξαν αξιοθαύμαστη ωριμότητα και πως δικαίωσαν πλήρως την απόφασή του να τους καλέσει να συμμετέχουν ισότιμα στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης που συστάθηκε στο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ