Ελπίδα ΥΠΑΜ ότι στις 27 Απριλίου θα προχωρήσουμε προς την επίλυση του Κυπριακού

Την ελπίδα ότι στις 27 Απριλίου, όταν θα αρχίσει στην Γενεύη της Ελβετίας η πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, θα προχωρήσουμε προς την επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις ύστερα από την πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λάρνακα, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «σήμερα είναι διπλή γιορτή. Η εθνική παλιγγενεσία αποτελεί πηγή έμπνευση του κάθε υποστηρικτή του δικαίου και της ελευθερίας».

Πρόσθεσε ότι «το Έθνος γιορτάζει σήμερα και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η Υπέρμαχος Στρατηγός ας προστατεύει τις ένοπλες μας δυνάμεις. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες απανταχού της γης».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι συνεχίζεται και ο αγώνας της Κύπρου για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή ο Χαράλαμπος Πετρίδης είπε πως «ευελπιστούμε στις 27 Απριλίου να προχωρήσουμε μπροστά προς την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος».

Στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λάρνακας, Βουλευτές και υποψήφιοι Βουλευτές όλων των κομμάτων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σιμάκης Συμεού, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης, Φιλολογικών Μαθημάτων, ενώ στις 11 το πρωί τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ