«Εμφύλιος» στην Αστυνομία – «Προσλήφθηκε με μέσο και κρίνει αυτούς που δίνουν τη ζωή τους»

Επίθεση στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος περί έλλειψης εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών αναφερόμενος στο περιστατικό της Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Ντούμας, μιλώντας στον Real Fm, διέψευσε ότι ο αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη είναι ειδικός φρουρός και είπε πως ο κ. Γερακαράκος προσελήφθη με μέσο στην Αστυνομία, προσθέτοντας ότι «με τον τενεκέ τυρί λοιπόν αυτοί που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία δεν μπορεί να είναι κριτές αστυνομικών που δίνουν τη ζωή τους».

«Πιστέψατε ότι ήταν ειδικοί φρουροί αυτοί; Δεν ήταν.

»Σας ξεκαθαρίζω ότι όσοι φωτογραφίζουν ειδικούς φρουρούς αλλά δεν το λένε πονηρά, συμπεριφέρονται προβοκατόρικα, διότι ο αστυνομικός εκεί, και εμένα δεν με απασχολεί, ούτε με ακούσατε ποτέ να πω από πού προέρχεται, δεν είναι ειδικός φρουρός.

»Είναι αστυνομικός των πανελληνίων κι αν κάποιος θα έπρεπε να απολογείται, είναι εκείνος που τους εκπροσωπεί και όχι οι ειδικοί φρουροί.

»Καταγγέλλω λοιπόν ότι αυτές οι φωτογραφικές πονηριές και από τον κ. Ραγκούση και από τον κ. Γερακαράκο είναι προβοκατόρικες και στοχοποιούν τους ειδικούς φρουρούς άδικα» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «εκεί είναι ένας αστυνομικός, μεταξύ άλλων αστυνομικών συναδέλφων μου, που κατακρεουργείται από το πρωί έως το βράδυ.

»Καταδίκασα την εικόνα, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε και το τεκμήριο της αθωότητας.

»Γιατί στους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους το αναγνωρίζουμε και ένα αστυνομικό όργανο της τάξης το έχουμε κρεμάσει στα μανταλάκια; Δεν ήταν ειδικός φρουρός. Και αναλογίζομαι.

»Αν ήταν ειδικός φρουρός τι θα γινόταν σήμερα από τον κ. Ραγκούση και τον κ. Γερακαράκο;».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ είπε πως «δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές, ούτε εκπαιδεύτηκε. Καθόλου, μηδέν μέρες.

»Έχει υποχρέωση σε έναν βουλευτή που τον έβαλε στην Αστυνομία και ξέρετε πώς προσελάμβανε η Αστυνομία.

»Και εγώ δεν το θεωρώ κακό. Τον τενεκέ τυρί που λέει, εγώ το σέβομαι γιατί τότε έτσι ήταν τα πράγματα.

»Με τον τενεκέ τυρί λοιπόν αυτοί που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία δεν μπορεί να είναι κριτές αστυνομικών που δίνουν τη ζωή τους, δίνουν τον αγώνα τους, τον μόχθο τους και κάνουν και λάθη, πολύ σοβαρά λάθη, όπως τα καταδικάσαμε.

»Ντροπή σε αυτούς που στοχοποιούν και ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς.

»Ντροπή στον κ. Ραγκούση, ντροπή στον κ. Γερακαράκο. Ντροπή τους».

«Είναι ιεροσυλία να κρεμάσω κάποιον αστυνομικό ακόμα και αν φορά διαφορετική στολή, αντιμετωπίζω το κομμάτι ένστολος με σεβασμό και όπου χρειάζεται ζητάμε και συγγνώμη.

»Οι αστυνομικοί που προέρχονται από πανελλαδικές είναι ικανότατοι με κάποιες εξαιρέσεις που δεν μπορούν να αμαυρώνουν το σύνολο της αστυνομίας» υπογράμμισε ο κ. Ντούμας.