Έναρξη εργασιών για ανακαίνιση του Δημοτικού Πάρκου Ηρώων ΕΟΚΑ στην Πάφο

Στη δημιουργία ενός ακόμη σύγχρονου χώρου πρασίνου και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους προχωρεί ο Δήμος Πάφου με την υπογραφή συμβολαίου για τη βελτίωση και τον εξωραϊσμό του χώρου του Δημοτικού Πάρκου Ηρώων Ε.Ο.Κ.Α. 1955- 59, στο Δασούδι.

Σήμερα, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία D. Kouppis & Sons Construction Co Ltd το συμβόλαιο για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση-Εξωραϊσμός στο Δημοτικό Πάρκο Ηρώων Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 (Δασούδι)» ύψους €230.000 πλέον Φ.Π.Α.

Οι εργασίες άρχισαν άμεσα και θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δυόμιση μηνών.

Μιλώντας κατά την υπογραφή του Συμβολαίου, ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι ο χώρος αυτός αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης και είναι ίσως το παλαιότερο και μεγαλύτερο πάρκο που είχε η Πάφος. Κατασκευάστηκε το 1991 και σήμερα, 30 χρόνια μετά, ανακαινίζεται ουσιαστικά.

Στο πλαίσιο του έργου, εξήγησε ο κ. Φαίδωνος, θα δημιουργηθεί σύγχρονος παιδότοπος, κήπος με αρωματικά φυτά, θα φυτευτούν 70 νέα δένδρα, θα γίνει αμφιθέατρο και πλήρης ανακατασκευή του χώρου στάθμευσης, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά και παγκάκια, και θα αφαιρεθούν όλες οι παράνομες προσθήκες.

Επίσης, θα ανακαινιστεί η καφετέρια, θα γίνουν περιφράξεις και δαπεδοστρώσεις, ενώ υπάρχει και πρόταση από εικαστικό για τη δημιουργία και τοποθέτηση δίπλα από το Μνημείο Ηρώων Ε.Ο.Κ.Α. 1955-’59 ενός νέου γλυπτού.

Πηγή: ΚΥΠΕ