Επίσκεψη στη Λευκωσία πραγματοποιεί σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Μονοήμερη επίσκεψη σε Κάιρο και Λευκωσία πραγματοποιεί σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί πρώτα στην Αίγυπτο όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκεϊτ.

Μιλώντας την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Δένδια στην Αίγυπτο εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που έχουν οι δύο χώρες, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με το αν στην ατζέντα θα βρεθεί και το ζήτημα της οριοθέτησης οικοπέδων, που ακολουθούν την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, θα έχει σήμερα στη Λευκωσία, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όπως και με τον Τ/κ ηγέτη, ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Νίκο Δένδια όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ