Έργα και ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, από τη Δευτέρα 18/01/2021 η ώρα 09:00π.μ., μέχρι τη Δευτέρα 15/03/2021 η ώρα 06:00π.μ., στο πλαίσιο Κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, η ανατολική λωρίδα του Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό θα είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από το ύψος του Ζυγιστικού Σταθμού Λατσιών μέχρι την έξοδο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό, στο συγκεκριμένο τμήμα, θα διεξάγεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού προς Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου θα είναι απρόσκοπτη.

Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού, στο τμήμα από Καλό Χωριό μέχρι την Κοφίνου, την περίοδο 22/02/2021 – 12/03/2021, μεταξύ των ωρών 08:00π.μ. – 03:00μ.μ., καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών, θα διεξάγονται εργασίες κοπής χόρτων και κοπής/κλαδέματος δέντρων/ακακιών και μαζέματος άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες θα διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία.

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρoμίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, την περίοδο 25/01/2021 – 25/03/2021, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00 καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών, στο τμήμα από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι την έξοδο προς Ξυλοφάγου και από τις δύο κατευθύνσεις, επίσης θα εκτελούνται εργασίες κόψιμου χόρτων και κόψιμου/κλαδέματος δέντρων/ακακιών και μαζέματος άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, οι οποίες θα διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου, δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιου Λάρνακας – Παραλιμνίου, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος, την περίοδο 01/03/2021 με 26/03/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και Αργιών, μεταξύ των ωρών 08:00π.μ. και 02:30μ.μ.. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 1000μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Σε τμήματα στους αυτοκινητοδρόμους Λευκωσίας – Λεμεσού, Λευκωσίας – Λάρνακας και Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, από τη Δευτέρα 18/01/2021 μέχρι το τέλος Μαΐου 2021, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, από τις 08:00 το βράδυ της κάθε μέρας μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών τμήματα των αυτοκινητοδρόμων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα, όπου η κυκλοφορία θα είναι αμφίδρομη.

Στην Λεμεσό, το Σαββατοκύριακο 6 και 7/3/2021,  μεταξύ των ωρών 07:00 – 17:00, στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής φρεατίων και τοποθέτησης αγωγών Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείσει η εσωτερική λωρίδα του κυκλικού κόμβου καθώς και οι δεξιές λωρίδες των δρόμων εισόδου προς τον κυκλικό κόμβο και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις διπλανές λωρίδες κυκλοφορίας.

Στην πόλη Λευκωσίας, το Σάββατο 06/03/2021, μεταξύ των ωρών 06:00 – 15:00, στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, θα διεξάγονται εργασίες για ανέγερση πολυκατοικίας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη με κατεύθυνση από τα Φώτα Τροχαίας Γαβριηλίδη προς Λευκωσία, μεταξύ των παρόδων Νικοκρέοντος και Τεύκρου θα είναι κλειστές και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη μία λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης.

Επίσης στην πόλη Λευκωσίας, από τις 27/02/2021 και για διάρκεια τριών μηνών, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), μετακινούνται νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως θα διενεργείται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψης της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη θα πρέπει να γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς θα διεξάγεται κανονικά.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, τμήματα των δρόμων Σωτήρας – Λιοπετρίου και Σωτήρας – Παραλιμνίου, θα παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση λόγω οδικών έργων, που θα διεξάγονται την περίοδο από την Τετάρτη 03/03/2021 μέχρι και την Παρασκευή 12/03/2021, εκτός Κυριακής, μεταξύ των ωρών 07:30π.μ. και 06:30μ.μ..

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, την περίοδο 22/02/2021 – 02/04/2021, μεταξύ των ωρών 07:00π.μ. – 04:00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’, μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 930 μέτρα, περίπου) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος θα διεξάγονται και στο δρόμο προς Καλαβασό, την περίοδο 05/03/2021 – 08/03/2021, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3.00 το απόγευμα, καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου μέχρι πριν την είσοδο στην Κοινότητα Καλαβασού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου προς Καλαβασό θα κλείνει τμηματικά για 100 μέτρα ανά φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, στην υπόγεια οχηματική διάβαση στον ανισόπεδο κόμβο Παρεκκλησιάς, την Κυριακή 07/03/2021, από τις 07:00 μέχρι τις 15:00,  θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος λυμάτων εκ μέρους του ΣΑΛΑ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η τροχαία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα “STOP & GO”.

Επίσης την Κυριακή 7 Μαρτίου, 2021, από τις 6:00π.μ. και μέχρι τις 3:00μ.μ. θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος στον δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, από τη συμβολή της λεωφόρου Αγίου Γεωργίου μέχρι τη συμβολή με τον δρόμο προς Αγίους Τριμιθιάς, στην περιοχή Ανθούπολης. Η τροχαία κίνηση από Παλαιχώρι προς Λευκωσία, από την λεωφόρο Αγίου Γεωργίου προς τον δρόμο Παλαιχωρίου, καθώς και η δεξιόστροφη κίνηση προς την λεωφόρο Αγίου Γεωργίου θα διοχετεύεται από τις οδούς Ορθοδοξίας και Αγίου Μάρωνα.

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ισαβέλλας και παραπλήσιους δρόμους. Παράλληλα, την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 26 Μαΐου 2021, τμήμα της οδού Τηλλυρίας, από τη συμβολή της με την οδό Πάρου μέχρι την οδό Απολλωνίας και τμήμα της οδού Απολλωνίας μέχρι την οδό Δαιδάλου θα είναι κλειστά για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς και παραπλήσιους δρόμους.