Φωτιά σε οικία στον Φαρμακά – Πώς έγινε το κακό

Από υπερθέρμανση στην καπνοδόχο τζακιού φαίνεται να ξέσπασε γύρω στις 18.28 την Τρίτη, η πυρκαγιά σε ισόγειο οικία σε αγροτικό δρόμο έξω από το χωριό Φαρμακάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης της οικίας στην προσπάθεια του να κατασβήσει την πυρκαγιά εισέπνευσε καπνό και μεταφέρθηκε προληπτικά από συγγενικό του άτομο στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η Πυροσβεστική αναφέρει επίσης ότι για την κατάσβεση της φωτιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Παλαιχωρίου και από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 21.00. Η οικία διαστάσεων 15 Χ 10 μ. υπέστη εκτεταμένες ζημιές στην κατασκευή, το εσωτερικό και τον εξοπλισμό της και η στέγη της που ήταν κατασκευασμένη από κεραμίδια σε ξύλινους δοκούς κατέρρευσε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από τις 06.00 της 16ης Μαρτίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 17ης Μαρτίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 20 κλήσεις για βοήθεια ,14 πυρκαγιές , 5 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Πηγή: ΚΥΠΕ