Για κόκκινες γραμμές μιλά ο Τατάρ – Ο Ερχιουρμάν λέει ότι είναι χάσιμο χρόνου οι δηλώσεις του

Δεν μπορεί να εγκαταλειφθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας και ο τουρκικός στρατός, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ για την 57η επέτειο «μέρα μνήμης των ηρώων και της αντίστασης της Πάφου», που θεωρείται η 9η Μαρτίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη γραπτή του δήλωση ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι το άδικο – όπως είπε – ψήφισμα της 4ης Μαρτίου 1964 που αναγνώριζε την “ε/κ διοίκηση” τότε, ως τη μόνη αναγνωρισμένη εξουσία στην Κύπρο, έδωσε δύναμη και θάρρος στους Ε/κ, τρεις μέρες μετά να αρχίσουν να επιτίθενται σε περιοχές Τ/κ. “Στις 7 Μαρτίου άρχισε η μεγάλη επίθεση εναντίον των Τ/κ της Πάφου”, είπε.

Εκείνες οι επιθέσεις, πρόσθεσε, είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα γιατί δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν και δεν θα εγκαταλειφθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας, που είναι κόκκινη γραμμή, όπως και η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν επέκρινε τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την Τζέιν Χολ Λουτ.

«Τουλάχιστον να γίνει κατανοητό ότι στην ομοσπονδία δεν βρίσκονται δύο κοινότητες που η μία είναι κυρίαρχη και η άλλη δεν είναι κυρίαρχη και ότι η κυριαρχία μοιράζεται στο πλαίσιο της πολιτικής ισότητας ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Ίσως τότε θα γίνει αντιληπτό ότι οι ρεαλιστικές και πιο σημαντικές συζητήσεις για το μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού αφορούν την ‘πολιτική ισότητα’ και θα υπάρξει επικέντρωση στο σωστό σημείο, αλλά φευ! Οι απανωτές δηλώσεις του κ. Τατάρ δεν είναι τίποτε άλλο από χάσιμο πολύ πολύτιμου χρόνου», ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ