Για παρεμπόδιση διέλευσης αυτοκινητοπομπής προς τα Κόκκινα κάνει λόγο το «υπεξ»

Την Τετάρτη, 3 Μαρτίου, η ελληνοκυπριακή πλευρά εμπόδισε την τακτική διέλευση αυτοκινητοπομπής από το οδόφραγμα του Λιμνίτη για ανεφοδιασμό της στρατιωτικής μονάδας του κατοχικού στρατού στα Κόκκινα, με βάσει τη συμφωνία για τον Λιμνίτη, αναφέρει ανακοίνωση του «υπεξ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην ανακοίνωση του «υπουργείου» προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι έγιναν οι απαραίτητες γνωστοποιήσεις που προβλέπονται από την συμφωνία για το συγκεκριμένο οδόφραγμα και η παρεμπόδιση της διέλευσης αποτελεί παραβίαση των συμφωνηθέντων.

Υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν είναι η πρώτη παραβίαση της συμφωνίας από την ελληνοκυπριακή πλευρά, το «υπουργείο εξωτερικών» αναφέρεται στην εγκατάσταση 223 κινητών πολυβολείων, από τα οποία τα 35 βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, καθώς και την παρεμπόδιση τουριστών να επισκεφτούν τα κατεχόμενα, υποστηρίζοντας ότι αυτά αποτελούν παραδείγματα της πολιτικής έντασης που ακολουθεί προσφάτως η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Έγινε, αναφέρεται, διαμαρτυρία προς τα Ηνωμένα Έθνη για το χθεσινό συμβάν και σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα, σύμφωνα με το «υπεξ».

Εξάλλου, ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού CRI Türk FM, στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στα εμβόλια που αποστέλλει η ΕΕ στους Τουρκοκύπριους μέσω της «νότιας» Κύπρου, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπουν θετικά την αποστολή των εμβολίων αυτών, αφού όπως είπε, δεν συνάδουν με την «πολιτική τους για δύο κυρίαρχα κράτη στη βάση της ισότητας».

«Τα εμβόλια είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, όμως, ενόσω η μητέρα πατρίδας μας αποστέλλει εμβόλια, δεν έχουμε την ανάγκη των εμβολίων που στέλνονται σε μας μέσω της ελληνοκυπριακής πλευράς», πρόσθεσε ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ