Ιδιαιτερότητες ιερέων-εξομολογητών

Δεν μας έφταναν τα τόσα και τόσα που παρατηρούνται στους κόλπους της εκκλησίας έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστές ανώτατους ιεράρχες και προκαλούν τους πιστούς, τώρα έρχονται στο φως δραστηριότητες από κληρικούς κατώτερων βαθμίδων που προκαλούν αποστροφή και αγανάκτηση. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση αυτή τα γεγονότα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πιστών με τους λειτουργούς της εκκλησίας.

Δυο τέτοια περιστατικά αποκαλύπτουμε σήμερα, τα οποία σίγουρα εκτός από θυμηδία προκαλούν σίγουρα και οργή.

Σε μεγάλη κοινότητα της Λάρνακας  ιερέας-εξομολόγος έχει το κουσούρι να μεταφέρει στην παπαδιά του ό,τι του εμπιστεύονται οι πιστοί κατά το μυστήριο της εξομολόγησης. Χωρίς καμιά αναστολή, εξομολογείται και ο ίδιος όσα ακούει στην παπαδιά του, η οποία με τη σειρά της τα μεταφέρει υπό μορφή κουτσομπολιού στις συναναστροφές της, στις φίλες της στη διάρκεια του καφέ. Έτσι καθώς το κουτσομπολιό παραμένει το εθνικό μας σπορ, γρήγορα τα μυστικά των πιστών, κυρίως γυναικών, γίνονται… κοινό μυστικό για όλους τους κατοίκους.

Τέτοια έκταση έχει πάρει το φαινόμενο που πλέον ο ζευγάρι ιερέα-πρεσβυτέρας, απέκτησαν επάξια τον χαρακτηρισμό διαβολοπαπάς και διαβολοπαπαδιά.

Σε άλλη κοινότητα της Λεμεσού αυτή τη φορά, ο ιερέας εξομολόγος έχει άλλο κουσούρι. Του αρέσει να ακούει από τις γυναίκες που εξομολογεί, λεπτομέρειες από την ερωτική πράξη που έχουν με τους συντρόφους τους, νόμιμους ή παράνομους. Ιδιαίτερα ενδιαφέρεται να μαθαίνει τις προτιμήσεις των γυναικών για τις στάσεις που προτιμούν και απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Γρήγορα μαθεύτηκε η ιδιαιτερότητα αυτή του ιερέα και αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού μεταξύ των πιστών.

Πάντως δεν έγινε γνωστό αν οι δυο ιερείς έχουν καταγγελθεί στους οικείους μητροπολίτες. Όμως και να έγινε κάτι τέτοιο, είναι λίγο δύσκολο να επιβληθούν κυρώσεις όταν το οικοδόμημα της εκκλησίας σείεται από τόσα άλλα σκάνδαλα, που εμπεριέχουν σεξουαλικά στοιχεία,  με πρωταγωνιστές μάλιστα  υψηλόβαθμους κληρικούς.