Ικανοποίηση ΕΒΕΛ και ΕΤΑΠ για τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο σχολείο Φανερωμένης

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας ( ΕΒΕΛ) και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ( ΕΤΑΠ ) Λευκωσίας εκφράζουν ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη θετική πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται σε σχέση με τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κτίριο του σχολείου Φανερωμένης, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

ΕΒΕΛ και ΕΤΑΠ εκφράζουν την αισιοδοξία ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι σχετικές διαβουλεύσεις, όπως διαμήνυσε και ο Υπουργός Οικονομικών, με την υπογραφή σχετικού μνημονίου μεταξύ της Αρχιεπισκοπής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Οικονομικών και του Δήμου Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου των δύο φορέων η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην εντός των τειχών πόλη αποτελεί πάγιο αίτημα του ΕΒΕ Λευκωσίας, το οποίο προωθεί από καιρό.

Προστίθεται ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική απόφαση ικανή να αλλάξει άρδην τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα στην περιοχή.

Επίσης αναφέρεται ότι η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα κτίρια της εντός των τειχών, το «Παρθεναγωγείο Φανερωμένης» και ταυτόχρονα δημιουργεί εκείνη την κρίσιμη μάζα που χρειάζεται η περιοχή για ανάκαμψη, αφού αναμφίβολα η μεταφορά της έδρας της Αρχιτεκτονικής Σχολής θα προσελκύσει φοιτητές και νέους ανθρώπους, που με την σειρά τους θα προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις που θα αναζωογονήσουν την περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ