Ικανοποίηση για την απόδοση του ΚΟΑΠ εξέφρασε ο ΠτΔ παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραλαμβάνοντας από τον Επίτροπο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, Τίμη Ευθυμίου, την ετήσια έκθεση του οργανισμού γιατί κάθε χρόνο, όπως είπε, υπάρχει μια βελτίωση στην απόδοσή του.

«Γι’ αυτό και η έκκλησή μου είναι, συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αποφασιστικότητα, το ίδιο ενδιαφέρον, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του αγροτικού κόσμου».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υλοποιείται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης ώστε ο αγροτικός κόσμος να παίρνει αυτό που δικαιούται για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, αφού οι ανάγκες γίνονται ακόμη πιο επιτακτικές λόγω και της μη διάθεσης των προϊόντων ως αποτέλεσμα του πλήγματος που η χώρα δέχεται από την έλλειψη τουρισμού, διακίνησης κ.ά.

Ο Επίτροπος του Οργανισμού παραδίδοντας την ετήσια έκθεση είπε ότι για 5η συνεχή χρονιά πέρυσι κατάφεραν να δώσουν εκταρικές επιδοτήσεις 50 εκ ευρώ μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων και για πρώτη φορά έδωσαν τις κεφαλικές επιδοτήσεις εντός Δεκεμβρίου, τρεις μήνες νωρίτερα. Σε μια περίοδο που – λόγω και της πανδημίας – ο κόσμος χρειαζόταν τις ενισχύσεις, όπως σημείωσε.

Με απόφαση της κυβέρνησης, συνέχισε, έδωσαν τις επιδοτήσεις για την πανδημία ύψους 2,8 εκ ευρώ περίπου, πριν από τα Χριστούγεννα.

Ευελπιστούμε ότι και φέτος θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, είπε ο Επίτροπος αναφέροντας ότι στις 19 του μηνός αρχίζουν την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εκταρικές επιδοτήσεις, θα ακολουθήσουν οι κεφαλικές επιδοτήσεις, ενώ με απόφαση της κυβέρνησης και φέτος θα δοθούν ενισχύσεις λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι ο Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών κινείται με πολύ ενθαρρυντικούς ρυθμούς μέσω τηλεδιασκέψεων, σημειώνοντας ότι όλες οι αιτήσεις που τώρα θα υποβληθούν, θα είναι ηλεκτρονικά. «Διαπιστώσαμε πέρυσι και φέτος ότι με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, κερδίζεται χρόνος και γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Πηγή: ΚΥΠΕ