Ικανοποίηση των αγροτικών οργανώσεων για την πορεία έγκρισης του φακέλου χαλούμι

Οι αγροτικές οργανώσεις, ΠΕΚ, ΕΚΑ, Παναγροτικός, Νέα Αγροτική Κίνηση εκφράζουν ικανοποίηση σχετικά με την πορεία έγκρισης του φακέλου για το χαλούμι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι με την κατοχύρωση του ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) , θα παράγεται πλέον μόνο στη Κύπρο, γεγονός ιστορικής σημασίας για την κτηνοτροφία και την κυπριακή οικονομία γενικότερα.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν επ΄ αυτού αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν σχετικά από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή. Σύμφωνα με τις αγροτικές οργανώσεις, ο φάκελος που παρέμεινε στα συρτάρια της Ε.Ε. μέχρι σήμερα για πολιτικούς και μόνο λόγους, μετά από πολλές προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες του κ. Καδή, οδηγείται προς έγκριση.

Προσθέτουν ότι το Αγροτικό Κίνημα, το οποίο σύσσωμο και ενωμένο στήριξε αυτή την προσπάθεια για το καλό των αιγοπροβατοτρόφων, των αγελαδοτρόφων και των γαλακτοβιομηχάνων, είναι έτοιμο να συμβάλει θετικά στην πρακτική εφαρμογή των προνοιών του φακέλου και όπου διαπιστωθεί οποιονδήποτε πρόβλημα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να βοηθήσει στην επίλυση του.

Τέλος αφού εκφράζουν ευχαριστίες στον Υπουργό Γεωργίας, την τεχνοκρατική ομάδα και όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια για απεμπλοκή της διαδικασίας, εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχει θετική κατάληξη και το χαλούμι θα κατοχυρωθεί επιτέλους, ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευση (Π.Ο.Π).

Πηγή: ΚΥΠΕ