Ιταλός σχεδιαστής μόδας χρηματοδοτεί κέντρο εμβολιασμού κατά COVID

Ο Μπρουνέλο Κουτσινέλι μέσω του brand του και του ιδρύματος Brunello Cucinelli και Federica Cucinelli συνεργάζεται με την περιφέρεια Ούμπρια της Ιταλίας για να χρηματοδοτήσει ένα κέντρο εμβολιασμού στο Σολομέο, ένα ανακαινισμένο μεσαιωνικό χωριό που φιλοξενεί την έδρα του.

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει επίσης τους μισθούς των 16 ατόμων που είναι υπεύθυνοι για τη χορήγηση των εμβολίων. Ο στόχος είναι στο συγκεκριμένο κέντρο να εμβολιάζονται 1200 άτομα την εβδομάδα.

Ο Κουτσινέλι είναι μεγάλος υποστηρικτής των προσπαθειών αντιμετώπισης της COVID-19 στην πατρίδα του, την Ιταλία. Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία του συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο στην Περούτζια για τη μελέτη στρατηγικών ασφάλειας στον χώρο εργασίας.

Συνολικά 1,100 από τους εργαζόμενους στο brand Brunello Cucinelli προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στην έρευνα. ξπως πολλά brand μόδας, η επιχείρηση του Brunello Cucinelli επλήγη από την πανδημία, αλλά αναμένει ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σε δήλωσή του ο σχεδιαστής μόδας επαίνεσε τους εργαζόμενούς του για την υπευθυνότητα και την επιμονή τους κατά τη διάρκεια αυτού του έτους , λέγοντας ότι τους οφείλει πολλά για τη δημιουργία τόσο όμορφων συλλογών σε μία δύσκολη περίοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ