Κ.Κούσιος: Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ηθικής

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ηθικής, με μια άνευ προηγουμένου καλά σχεδιασμένη και προγραμματισμένη κατ΄εξακολούθηση αήθη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με όπλα τη λάσπη, τα υπονοούμενα και τη διαβολή, αναφέρει σε γραπτή του απάντηση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Οπως σημειώνει, “επιλέγοντας μια άνευ προηγουμένου κίτρινη και εκτός κάθε πολιτικής κουλτούρας του τόπου προεκλογική εκστρατεία, ξεπερνά κάθε ανεκτό για τα κυπριακά δεδομένα μέτρο και όριο αμφισβητώντας, χωρίς στοιχεία και με υπονοούμενα, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του Προέδρου της Δημοκρατίας προσπαθώντας να σπιλώσει την υπόληψη του”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, στη γραπτή του απάντηση, ο κ. Κούσιος αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έφτασε στο σημείο “να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δήθεν ποινικά αδικήματα σε σχέση με ιδιωτικό οικογενειακό ταξίδι και με τον Συνεργατισμό”.

Υπενθυμίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε γραπτώς, αναλυτικά και ενδελεχώς στα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ακόμα και για θέματα που ήταν πέραν των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής και συνεχίζει λέγοντας ότι το ίδιο έπραξε και ενόρκως, λέγοντας την αλήθεια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Μύρωνα Νικολάτου.

“Ως εκ τούτου, δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο στον προεκλογικό κατήφορο που έχει επιλέξει, έχοντας την πλάνη πως έτσι θα εξασφαλίσει περισσότερες ψήφους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές”, προσθέτει ο Εκπρόσωπος.

Σημειώνει τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτή την ώρα έχει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και του λαού, όπως η πανδημία, η στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και η προετοιμασία της κρίσιμης άτυπης διάσκεψης για το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ