Κ.Κούσιος: Στόχος στην πενταμερή η επανέναρξη των συνομιλιών – Τί είπε για εμβόλια, πανδημία, μεταναστευτικό

Στόχος στην πενταμερή η επανέναρξη των συνομιλιών, τονίζει ο ΚΕ, τι είπε για εμβόλια, πανδημία, μεταναστευτικό (1)
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/03/2021 13:01
Στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η Άτυπη 5μερής συνάντηση για το Κυπριακό να έχει επιτυχή κατάληξη ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο που έμειναν στο Κρανς Μοντάνα, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας πως στην Άτυπη 5μερή θα πρέπει να είναι παρούσα και η ΕΕ, η οποία μπορεί να βοηθήσει τη διαδικασία.

Ο κ. Κούσιος, μιλώντας σε ενημέρωση δημοσιογράφων μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε επίσης στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου εν αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο AstraZeneca και την απόφαση για αγορά, σε πρώτη φάση, 50 χιλιάδες εμβόλια του ρωσικού Sputnik.

Σε σχέση με την Πανδημία, ο κ. Κούσιος αναφέρθηκε στην αρνητική εξέλιξη με τα όσα έγιναν στη Λεμεσό την Κυριακή, τονίζοντας πως μέχρι σήμερα “αποδείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την Πανδημία” και πως αν δεν προσέξουμε τώρα που φτάνουμε στο τέλος του δρόμου, θα μπούμε σε περιπέτειες.

Επίσης, ο εκπρόσωπος μίλησε για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για μια συντονισμένη επιχείρηση της Τουρκίας, η οποία στέλνει ροή μεταναστών στην Κύπρο για αλλοίωση του δημογραφικού της χαρακτήρα. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή οι μεταναστευτικές ροές ανέρχονται στο 4% του πληθυσμού της χώρας, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ