Κ. Νικολαϊδης: Το σπάνιο φαινόμενο που βιώνει τις τελευταίες δύο μέρες η Κύπρος

Ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο βιώνει τις τελευταίες δύο ημέρες η Κύπρος σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαϊδη.

Τις τελευταίες 48 ώρες ζούμε κάτι το οποίο πολύ σπάνια συμβαίνει σε άλλες χώρες,  ανέφερε ο κ. Κλεάνθης στην εκπομπή του OMEGA, Ενημέρωση Τώρα:

«Είχαμε μια θερμή αέρια μάζα να επηρεάζει την Κύπρο χθες, με φαινόμενα λασποβροχής με υψηλά επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα, ισχυρούς ανέμους. Ψες καθάρισε η ατμόσφαιρα, χιόνισε στο Τρόοδος. Επίσης σήμερα χιονίζει στο Τρόοδος και έχουμε 7 εκατοστά χιόνι.»

Όπως επισήμανε,  χθες η θερμοκρασία ανήλθε στους 30 βαθμούς Κελσιού ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

«Η κανονική για την εποχή θερμοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους 19 βαθμούς και σήμερα υπάρχουν περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν έχει ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.»

Όπως επισήμανε, αναμένεται να εκδοθεί προειδοποίηση για το ισχυρό πεδίο ανέμων το οποίο ήδη άρχισε να γίνεται αισθητό και το οποίο αναμένεται να ανέλθει στα 6-7 μποφόρ στα παράλια.