Και αδερφάκια με κορωνοϊό στο Μακάρειο – Τα νεότερα για το βρέφος

Αυξάνονται και τα παιδιά με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Μακάριο νοσοκομείο. Χθες βράδυ, εισήχθησαν στο νοσοκομείο, ακόμη δύο αδέλφια, ένα αγοράκι ηλικίας 7 ετών και ένα κοριτσάκι 4 ετών. Στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα” μίλησε ο Διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής Μακαρείου, Ηλίας Αβραάμ δηλώνοντας πως μετά τη μεταφορά των δύο παιδιών από τη Λεμεσό λόγω συμπτωμάτων κορωνοιού, νοσηλεύτηκαν στο Μακάρειο νοσοκομείο με την κατάσταση τους να είναι σταθερή και να βρίσκονται εκτός κινδύνου.

“Τα 2  αδερφάκια έχουν εισαχθεί χθες μεταφερόμενα από το νοσοκομείο Λεμεσού όπου κατέφυγαν εκεί γιατί παρουσίαζαν εμετούς και διαγνώστηκαν ότι έπασχαν από τη νόσο covid-19 και επειδή κρίθηκε σκόπιμη η νοσηλεία τους για ενυδάτωση τα παιδιά αυτά παραπέμφθηκαν στον θάλαμο του covid-19 στο κέντρο αναφοράς που είναι το Μακάρειο νοσοκομείο για τον παιδικό πληθυσμό”, δήλωσε ο κύριος Αβραάμ.

“Νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου”, πρόσθεσε.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται και η υγεία του νεογνού, 28 ημερών, το οποίο είναι απύρετο και αναμένεται να λάβει εξιτήριο, έπειτα από λίγες ημέρες, αφού ακόμη περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του.

“Νοσηλεύτηκαν 40 παιδιά σύνολο από την αρχή της πανδημίας με το πιο μικρό να είναι ένα νεογνό 7 ημερών και το μεγαλύτερο ένα αγόρι 15 χρονών. Κανένα παιδί δεν παρουσίασε σοβαρή συμπτωματολογία, κανένα παιδί δεν χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη, δεν βάλαμε κανένα παιδί στον αναπνευστήρα” ανέφερε ο Διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Μακαρείου.

“Είχαμε 2 παιδιά που παρουσίασαν αυτό το πολυφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο αναγνωρίστηκε έγκαιρα και έλαβαν θεραπεία και πήγαν και αυτά τα παιδιά εξαιρετικά καλά”, συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων κατέληξε στο ότι η νόσος αυτή συμπεριφέρεται πολύ καλά στα παιδιά όπως δείχνουν τα περιστατικά που είχαν στο Μακάρειο νοσοκομείο μέχρι στιγμής.