ΚΑΙΡΟΣ: Ετοιμαστείτε-Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται αύριο το απόγευμα και το βράδυ. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, μέχρι και αύριο το απόγευμα. Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή από την Παρασκευή.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και αργότερα παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και στα υπήνεμα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, σύντομα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια παράλια κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι πολύ κυματώδης.

Την Παρασκευή,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει  άνοδο.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.